Zıpkınla bir rekor kırıldı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Kulüplerarası Zıpkınla Balıkavı Türkiye Final Müsabakası, Balıkesir'in Erdek ilçesinde yapıldı.İlçeye bağlı Narlı-İlhanlar Mahallesi arasında bulunan Alkoz adası ve çevresinde gerçekleştirilen yarışmaya 16 kulüpt

Zıpkınla bir rekor kırıldı
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Kulüplerarası Zıpkınla Balıkavı Türkiye Final Müsabakası, Balıkesir'in Erdek ilçesinde yapıldı.
İlçeye bağlı Narlı-İlhanlar Mahallesi arasında bulunan Alkoz adası ve çevresinde gerçekleştirilen yarışmaya 16 kulüpten 64 sporcunun yanı sıra bu yıl ilk olarak yarışmacılar arasında iki bayan dalgıç da tasnif dışı yer aldı.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Özen, zıpkınla balık avcılığı sporunun her geçen gün gösterilen ilgi nedeniyle artarak devam ettiğini belirterek, "Bu sporla insanların etik kurallar çerçevesinde avlanmasını sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda, Euro Avrupa Şampiyonası'nda 4'üncülük elde ettik. Bundan sonraki hedefimiz ise altın madalya almak" dedi.
Yarışma sonunda yapılacak olan değerlendirmenin ardından ilk sekize giren sporcuların milli takım kampına davet edileceğini söyleyen Şahin Özen, "İlk sekize giren sporcularımız milli takım kampına alınarak, ekim ayında Peru’da yapılacak dünya şampiyonasında bizleri en iyi şekilde temsil edecek şekilde hazırlanacaklar. Avrupa'daki tüm ülkelerin katıldığı dünya şampiyonasına yoğun bir katılım gerçekleşiyor. Türkiye’de, TSSF olarak ülkemizi yurt dışında bu tür yarışmalarda onur ve başarıyla temsil etmekteyiz" diye konuştu.
Yapılan yarışmanın ardından sporculara ait balıklar Erdek Cumhuriyet Meydanı'na getirilerek burada tartım ve puanlama işlemine tabi tutuldu. Yapılan hesaplamaların ardından Bursa Alternatif Spor Kulübü birinci olurken, Ankara Polis Akademisi ikinci, Aydın Yenihisar Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında bireysel kategoride ise Ferit Çalıkuşu birinci, Mert Elibol ikinci, Hakan Gencer ise üçüncü oldu. Yarışma esnasında İzmir Demirspor takımı dalgıcı tarafından avlanan 43 kilo 240 gram ağırlığındaki orkinos balığı ise ilgi odağı oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler