Zehirlenme şüphesi: 90 kişi...

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde yaklaşık 90 kişinin, zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurduğu bildirildi.Akharım beldesinde, yedikleri ya da içtikleri bir şeyden dolayı zehirlendiklerini iddia eden vatandaşlar bulantı, kus

Zehirlenme şüphesi: 90 kişi...

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde yaklaşık 90 kişinin, zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurduğu bildirildi.

Akharım beldesinde, yedikleri ya da içtikleri bir şeyden dolayı zehirlendiklerini iddia eden vatandaşlar bulantı, kusma ve şiddetli karın ağrısı şikayetleriyle gittikleri Sandıklı ve Afyonkarahisar'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Gün boyu hastanelere başvuran kişi sayısı, akşam saatlerinde artınca, hastaların taşınması için Akharım Belediyesi tarafından Sandıklı Devlet Hastanesine, otobüs ve minibüsler kaldırıldı.

Sandıklı Devlet Hastanesine gelen vatandaşlar, hastanenin acil servisinde muayeneden geçirildi.

Hastane önünde, otobüsten indiğinde istifra eden iki çocuk da vatandaşlar tarafından hızlıca hastane içerisine alındı.

Hastaneye gelerek, hastaların durumu hakkında bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Akharım'dan çok sayıda vatandaşın akşam saatlerinde ishal, kusma ve şiddetli karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurduğunu aktardı.

Hastanede tedavisi yapılan kişilerin, herhangi bir sorununun olmadığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirten Arıcan, "Her ihtimale karşı, gerek ilçe sağlık müdürlüğümüzün gerekse Sandıklı Devlet Hastanemizin hizmetleri sürüyor. Tahliller yapılıyor. Tahlil ve araştırmalar neticesinde bu hastalıkların nereden ve nasıl ortaya çıktığı belli olacak. Şu anda hastanemize ishalli olarak başvuran kişi sayısı 90 kişi. Ama Allah'a şükür her hangi bir hayati tehlike yok" diye konuştu.

Hastaları minibüsüyle getiren İbrahim Öztürk ise iki gündür beldede bu şikayetlerin yer aldığını, zaman zaman hastaneye başvuranların da olduğunu anlattı. Öğrencilerde de karın ağrısı şikayetlerinin bulunduğunu belirten Öztürk, okulda sağlık ekiplerinin tarama yaptığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler