Zayıflama hapı canından etti

 BALIKESİR'de radyodan reklamını duyup internetten sipariş veridği zayıflama hapını kullandıktan bir süre rahatsızlanan ve 7 Temmuz'da yoğun bakım ünitesine alınan Nilüfer Gülmez, 35 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Güvenlik sistemleri pazar

Zayıflama hapı canından etti

 

BALIKESİR'de radyodan reklamını duyup internetten sipariş veridği zayıflama hapını kullandıktan bir süre rahatsızlanan ve 7 Temmuz'da yoğun bakım ünitesine alınan Nilüfer Gülmez, 35 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.

 

Güvenlik sistemleri pazarlayan bir şirketin ortağı olan 35 yaşındaki Nilüfer Gülmez, Haziran ayında radyodan reklamını duyduğu zayıflama hapından sipariş etti. Kısa sürede gelen hapı kullanmaya başlayan Gülmez, iki gün sonra bir arkadaşına kalp çarpıntısının olduğunu söyleyerek, hapı kullanmayı bıraktı. Rahatsızlığı devam eden Gülmez, 1 Temmuz'da Balıkesir Devlet Hastanesi'ne gitti. Kalp grafisi çekilen genç kadın yapılan muayenenin ardından evine gönderildi.

 

Kalp çarpıntıları devam eden Nilüfer Gülmez, 6 Temmuz'da bir kez daha aynı hastaneye gitti. Bu kez serum tedavisi uygulanan Gülmez, daha sonra taburcu edildi. Ancak bir gün sonra, yine fenalaştı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Gülmez, Balıkesir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.

 

YAŞAMA TUTUNAMADI

 

35 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren, defalarca kalbi duran ve yeniden hayata döndürülen Nilüfer Gülmez, bu sabaha karşı saat 05.05'te vefat etti. Günlerdir umutla kızlarının iyileşmesini bekleyen Neriman-Mehmet Gülmez çifti büyük üzüntü yaşadı. Bekar olan Nilüfer Gülmez'in cenazesi ölüm nedeninin belirlenebilmesi ve daha ayrıntılı bir inceleme yapılabilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Gülmez, otopsinin ardından Balıkesir'de toprağa verilecek.

 

BAKANLIK'TAN YENİ BİR AÇIKLAMA BEKLENİYOR

 

Nilüfer Gülmez'in komaya girmesinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanlığı besin desteği ya da takviye edici gıda adı altında, bilimsel herhangi bir veri ve çalışmaya dayanmayan, ticari amaç öncelikli, bitkisel tedavi edici olarak piyasaya sunulan ürünlerin halk sağlığı açısından tehlikeli olduğunu bildirmişti. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü de Nilüfer Gülmez'in kullandığı zayıflama hapını Sağlık Bakanlığı'na iletmişti. 

 

Bakanlığın hapla ve hapın etken maddesi ile ilgili incelemesinden sonra yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam