Zam protestosunda arbede

 İZMİR’de, son günlerdeki zamları protesto edip Konak Meydanı’na yürümek isteyen grupla polis arasında arbede yaşandı.  Polisin biber gazıyla müdahale ettiği gruptaki biri kadın üç kişi, gözaltına alındı.Bugün, saat 15.00 sıralarında, Konak’taki Eski Süme

Zam protestosunda arbede

 

İZMİR’de, son günlerdeki zamları protesto edip Konak Meydanı’na yürümek isteyen grupla polis arasında arbede yaşandı. 
 
Polisin biber gazıyla müdahale ettiği gruptaki biri kadın üç kişi, gözaltına alındı.
Bugün, saat 15.00 sıralarında, Konak’taki Eski Sümerbank Binası önünde toplanan, aralarında Sosyalist Demokrasi Partisi ve Dev Lis’li öğrencilerin bulunduğu yaklaşık 30 kişi, zamları protesto ederek yürüyüşe geçti.
 
Zam yağmuruna karşı korunmak için ellerinde şemsiyeler taşıyıp, temsili tepkilerini gösteren ve Büyükşehir Belediyesi binası önüne kadar gelen grup, Konak Meydanı’na yürümek isteyince arbede yaşandı. Eylemci gruptakiler, Çevik Kuvvet ekiplerine bayrak ve ellerindeki şemsiyelerle vurunca biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Ortalık bir anda karışırken, gruptaki biri kadın üç kişi gözaltına alındı. Müdahaleye tepki gösteren diğer eylemciler, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra açıklama yaptı. Açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde zam haberleriyle güne uyandık. Bütçe açığını kapatmak amacıyla zamların müjdesi çoktan veriliyordu. Yıllardır fazla verdiği söylenen bütçe büyük oranda açık vermişti ve bütçeye yama yapmak gerekiyordu” denildi. Biber gazına maruz kalan eylemcilere, arkadaşları tarafından hemen limon getirilirken, açıklamanın ardından grup, olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam