Zabıtaların plajda "don" nöbeti

 Bunu da gördük! Adana'da plajda don yasağı geldi. Bu yasak kapsamında zabıta ekipleri gün içerisinde sahilde nöbet tutarak kurallara uymayanlara 110 TL para cezası veriyor.Türkiye'yi etkisi altına alan sıcaklar Adana'da insanları bunaltmaya başladı. Hava

Zabıtaların plajda "don" nöbeti

 

Bunu da gördük! Adana'da plajda don yasağı geldi. Bu yasak kapsamında zabıta ekipleri gün içerisinde sahilde nöbet tutarak kurallara uymayanlara 110 TL para cezası veriyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcaklar Adana'da insanları bunaltmaya başladı. Hava sıcaklığının 40 dereceye, nem oranının ise yüzde 90'lara yaklaşmasıyla yaşamanın bile zorlaştığı Adana'da vatandaşlar kendilerini yaylalara ve denizlere attı. 

 

Adana'nın sahil ilçesi olan Yumurtalık da serinlemek isteyen vatandaşların akın ettiği yerlerden biri. Plajı dolduran vatandaşlar denize girip sıcak havadan biraz olsun kurtulmayı deniyor.

121213.20120614123127.jpg

 

Ancak Yumurtalık Belediyesi Meclisi plajda farklı bir uygulama başlattı. Meclis kararıyla görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için denize iç çamaşırı ve kıyafetle girilmesi yasaklandı. Bu kapsamda belediyenin zabıta ekipleri gün boyunca sahilde nöbet tutuyor.

 

 

 

Zabıta plajda vatandaşlar denize girerken onları takip edip kurallara uymayanları önce uyarıyor, vatandaş yine kurala uymayıp mayo ve bikini yerine iç çamaşır ya da kıyafetle denize girerse Kabahatlar Kanunu'na göre 110 TL görüntü kirliliği cezası kesiliyor.

"AMACIMIZ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAK"

 

Yumurtalık Belediye Başkan Yardımcısı Erol Erdem, sıcakların artmasıyla birlikte yaz sezonuna ve dolayısıyla turizm sezonuna girdiklerini belirterek, "Plaja gelen misafirlerimizin daha rahat edebilmesi için belediye olarak bir dizi önlem aldık. Plajda mangal yapmayı, yerlere çöp atmayı, bunun yanı sıra denize iç çamaşır ve kıyafetle girmeyi yasakladık. Bu nedenle zabıta ekiplerimiz zaman zaman gün içerisinde plaja gelip denize nasıl girildiğini kontrol ediyor. Eğer uygun bir şekilde denize girilmeyip, sahilde bu şekilde dolaşılıyorsa zabıta ekiplerimiz vatandaşları uyarıyor. Eğer ki vatandaş uyarılara rağmen hala iç çamaşır ya da kıyafetle denize girmeye devam ediyorsa, bu kişilere Kabahatlar Kanunu'na göre görüntü kirliliği yapmaktan 110 TL para cezası veriliyor. Bizim amacımız kimseye ceza vermek değil, amacımız görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp, modern bir ortamda vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde tatilini geçirmesini sağlamaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler