Zabıtadan 'kuzu' operasyonu

ERZURUM merkez Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde düzenlediği operasyonda, refüj, park ve bahçelerde otlatılan, süs bitkileri yiyen 28 kuzuya el koydu. Zabıta ekiplerinin kuzu sahiplerini yeşil alanlara girmemeleri konusunda me

Zabıtadan 'kuzu' operasyonu

ERZURUM merkez Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde düzenlediği operasyonda, refüj, park ve bahçelerde otlatılan, süs bitkileri yiyen 28 kuzuya el koydu. 

Zabıta ekiplerinin kuzu sahiplerini yeşil alanlara girmemeleri konusunda megafonla yaptığı uyarıların bir işe yaramaması üzerine operasyon kararı alındı. Vatandaşların ilginç bakışları arasında çimlerde otlatılan kuzularla toplamaya çalışan zabıta memurları arasında kovalamaca yaşandı. Zabıta ekipleri, yeşil alanları meraya dönüştüren 28 kuzuyu topladı. 

Yakutiye Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Korkut, bazı kuzu sahiplerinin yeşil alanları otlak olarak gördüğünü söyledi. Korkut, "Halkın kuzu besleme sevdası nahoş görüntülere neden oluyor. Zabıta ekiplerine bu konuda bilgi verdik. Onlar da yeşil alan olarak tabir edilen refüj, park ve bahçelerde otlatılan kuzulara el koyup, belediyeye ait park ve bahçelerde yedi emine alınıyor. Kuzusunu almaya gelen vatandaşı ilk etapta ceza kesmeyip uyarıyoruz. Ama aynı kişi ikinci kez bunu yaparsa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesinin 1'inci fıkrasındaki belediyenin emir ve yasaklarına riayet etmemeleri sonucu kuzu başı 160 lira ve üzeri para cezası yazılıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam