Zabıtadan esnafa meydan dayağı

Çok sayıda zabıta görevlisinin darbelerine maruz kalan esnafın burnu kırılırken, çevredeki diğer dükkan sahipleri arkadaşlarını korumak için kavgaya karışınca zabıta görevlileri kendilerini araçlarına kilitledi.Edinilen bilgiye göre, Yüksek Kaldırım Cadde

Zabıtadan esnafa meydan dayağı

Çok sayıda zabıta görevlisinin darbelerine maruz kalan esnafın burnu kırılırken, çevredeki diğer dükkan sahipleri arkadaşlarını korumak için kavgaya karışınca zabıta görevlileri kendilerini araçlarına kilitledi.

Edinilen bilgiye göre, Yüksek Kaldırım Caddesi'nde meydana gelen olayda, ayakkabıcı dükkanı bulunan Mustafa Kahraman, bir süre önce işyerinin önüne tezgah açarak mallarını sergilemeye başladı. Dükkana gelen zabıta ekipleri, Karaman'ı tezgahı kaldırması konusunda uyardı. Zabıtanın uyarılarını dikkate alan Karaman, kaldırımdaki tezgahı kaldırarak, mallarını dışarıda bulunan dükkanına ait duvara astı. Ardından dükkana bir kez daha gelen zabıta ekipleri, malları asılı bulunduğu yerden toplayarak zabıta aracına koydu. Bunun üzerine dışarı çıkan esnaf, zabıtalara engel olmaya çalışarak mallarını geri almak istedi. Diğer zabıta görevlileri mallarını geri almak isteyen Karaman'a engel oldu.

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ, ESNAFIN BURNU KIRILDI

Bu sırada çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Zabıta ekipleri, geri mallarını almak isteyen Karaman'a saldırdı. Çevrede bulunan diğer esnaf ise, tarafları ayırmak için uzun süre uğraştı. Ancak çok sayıda zabıta görevlisinin tek başına olan Karaman'ı dövdüğünün farkına varan çevredeki esnaf, zabıtaya tepki göstererek kavgaya karıştı. Esnafın sayısının artması üzerine korkuya kapılan zabıta görevlileri kaçarak araçlarına binerek kendilerini kilitledi.

Daha sonra ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, tarafları birbirinden ayırdı. Olayın ardından zabıta görevlilerinin darbelerine maruz kalan Karaman'ın burnu kırılırken, taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

OLAY ANI BİR İŞYERİNİN GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI

Zabıta görevlileriyle esnaf arasında yaşanan kavga güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, bir esnaf da olayı cep telefonuyla görüntüledi. Zabıtaların saldırısına uğrayan Mustafa Karaman, "Kapımın önünde duran mallarımı almak istediler. Engel olmaya çalıştım. Bana saldırdılar. Birisi bana kafa attı. Amcamın kızı da yanımdaydı. Korkudan baygınlık geçirdi. Beni aralarına alarak tekme tokat dövdüler. Ben esnafım vergi veriyorum. Zabıtanın görevi esnafı dövmek mi" dedi.

Görgü tanığı Özkan Işıklar ise "Esnaf arkadaşımıza saldırdılar. Biz ilk önce ayırmaya çalıştık. 10-15 zabıta birden arkadaşımıza saldırınca biz de kavgaya dahil olduk. Biz esnafız. Esnafa böyle davranılır mı? Zabıta ne hakla arkadaşımızı dövüyor. Bunlar nasıl devlet görevlileri. Bunların ne olduklarını da bilmiyoruz. Taşeron güvenlik görevlileri olduğu söyleniyor. Halimiz ortada. Bir yandan çalışmak istiyoruz. Vergimizi veriyoruz. Bizim vergimizle maaş alan insanlar bize saldırıyor" diye konuştu.

Diğer esnaf da olaya tepki göstererek zabıtaların kendilerine bıçak gösterdiklerini ve tehdit edildiklerini iddia etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler