Yüzleri güldüren cenaze !

 Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesine Bağlı Uzunlu Beldesinde, Halk Eğitimi Merkezi tarafından kadınlara yönelik “Cenaze Yıkama Kursu” açtı. Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa Uzunlu Beldesinde açılan kursa kadınlar yoğun ilgi

Yüzleri güldüren cenaze !

 

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesine Bağlı Uzunlu Beldesinde, Halk Eğitimi Merkezi tarafından kadınlara yönelik “Cenaze Yıkama Kursu” açtı.
 
Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa Uzunlu Beldesinde açılan kursa kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Boğazlıyan Müftülüğü Kuran Kursu Öğretmeni Hasibe Koçak, özellikle köy ve beldelerde kadın cenazelerin yıkanmasında zaman zaman sorunlar yaşandığını belirterek, “En son vazifemiz olan cenaze yıkama işleminin dini vecibelere uygun olarak yapılması gerekmektedir. Cenaze yıkanırken mutlaka aileden bir kişinin cenazenin mahrem yerlerine dikkat etmek için yanında bulunması uygun olur. Bizler bu görevi en iyi şekilde öğretmek için çalışıyoruz. Kursumuza katılan kadınlara, cansız manken üzerinde cenazenin nasıl yıkanacağını uygulamalı gösteriyoruz” dedi.
 
Böyle manevi bir görevin kursuna destek verdikleri için hayli mutlu olduklarını belirten Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç,”Bütün canlılar gibi insanlarda doğar, büyür ve ölürler. Son anda yapılan vazifede bu anlamda en önemli bir görevdir. İnşallah beldemizde açılan kursa katılan kadınlarımız dini vecibelere uygun olarak son vazifelerin nasıl yapılacaklarını öğrencekler” diye konuştu.
 
Talepler doğrultusunda kurs açtıklarını belirten Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Türkoğlu,”Her türlü ihtiyaca yönelik halkı bilinçlendirme adına kurslar açıyoruz. İnşallah bu kurslarımız gerek ilçede gerekse talepler doğrultusunda beldelerde açılmaya devam edecektir”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler