Yusufeli için imzalar atıldı!

Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri altyapı çalışmaları işinin sözleşmesi imzalandı.DSİ 26. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES projesi göl alanı içerisinde kalan Yusufeli ilçe merkezinin yeni yerleşim alanı

Yusufeli için imzalar atıldı!

Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri altyapı çalışmaları işinin sözleşmesi imzalandı.

DSİ 26. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES projesi göl alanı içerisinde kalan Yusufeli ilçe merkezinin yeni yerleşim alanı altyapı çalışmaları işinin yapım sözleşmesinin, bölge müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalandığı belirtildi.

Yaklaşık 10 gün içerisinde yükleniciye yer teslimi yapılacağı ve ivedi şekilde çalışmalara başlanılmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, yeni yerleşim yerinin Yansıtıcılar ve Sakut Deresi olarak belirlendiği, ilgili Bakanlar Kurulu kararının 24 Nisan 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak kanunlaştırıldığı kaydedildi.

Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim alanının 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının, 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün 22 Ocak 2015 tarihli yazısıyla onaylanarak kesinleştiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yusufeli onaylı imar planına uygun olarak hazırlanan Genel Alt Yapı Projeleri, TOKİ Başkanlığınca 11 Mart 2015'te onaylanmıştı. Genel altyapı kapsamındaki altyapı işleri kapsamında 19 kilometre bitümü temel trafik yolu, 6 kilometre beton kilit parke kaplamalı yaya yolu, yol ve adaların tesviyesi için 7 milyon metreküp kazı ve 1,2 milyon metreküp dolgu, 13 kilometre kanalizasyon hattı, 12 kilometre yağmur suyu hattı, 14 kilometre içme suyu hattı, 4 içme suyu deposu, 2,5 kilometre uzunluğunda kutu menfez, elektrik ve telekom altyapı işleri ile 1,5 milyon metreküp dolgu barajı ve baraj arkası dolgusu bulunmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam