Yunan uçakları yine Türk jetlerini taciz etti

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, altı adet F-16 uçağı ile Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği belirtilerek, "Bu görev esnasında iki adet F-16 uçağımız Yunanistan’a ait iki adet M-2000/5 uçağı tarafından bir

Yunan uçakları yine Türk jetlerini taciz etti

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, altı adet F-16 uçağı ile Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği belirtilerek, "Bu görev esnasında iki adet F-16 uçağımız Yunanistan’a ait iki adet M-2000/5 uçağı tarafından bir dakika 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize uçaklarımız tarafından aynı ile mukabele edilmiştir" denildi.

SURİYE FÜZE SİSTEMİNİ TACİZ ETTİ

Öte yandan altı adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği kaydedilerek, "Bu uçuşlar esnasında Hatay üzerinde hava muharebe devriye görevi icra etmekte olan iki adet F-16 uçağımıza Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam