Yüksek faturaya çıplak protesto

Adıyaman'da, 36 yaşındaki Kasım Turan adlı işçi, evine gelen ve yüksek bulduğu 89 liralık elektrik faturasını ilginç bir yöntemle protesto etti. Üzerinde iç çamışırı kalıncaya kadar soyunup, üzerinde 'Kanımızı da mı alacaksın AKEDAŞ' yazılı siyah çelenk i

Yüksek faturaya çıplak protesto

Adıyaman'da, 36 yaşındaki Kasım Turan adlı işçi, evine gelen ve yüksek bulduğu 89 liralık elektrik faturasını ilginç bir yöntemle protesto etti. Üzerinde iç çamışırı kalıncaya kadar soyunup, üzerinde 'Kanımızı da mı alacaksın AKEDAŞ' yazılı siyah çelenk ile AKEDAŞ binasına gelen Turan'ın protestosu polisin çabasıyla sona erdirildi.

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Adıyaman Belediyesi'nde geçici işçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Kasım Turan'a, 89 lira elektrik faturası geldi. Yaptığı incelemede 49 liralık enerji kullandığını, geri kalan 40 liralık bölümü ise açma kapama ücreti ile fonlarının oluşturduğunu gören Turan, yüksek faturayı protesto etmek istedi.
 
GÖRENLER ŞAŞIRDI
 
Üzerinde 'Kanımızı da mı alacaksın AKEDAŞ' yazılı siyah çelenk yaptıran Turan, öğle saatlerinde Atatürk Bulvarı'na geldi ve buradaki bir akaryakıt istasyonunda üzerindeki pantolon ve gömleği çıkardı. Bulvarda üzerinde sadece iç çamaşırıyla yürüyerek 500 metre uzaklıktaki Adıyaman Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) binasına doğru ilerleyen Turan'ı görenler şaşırırken, durumu polise bildirdi. Yürüyerek AKEDAŞ binasına gelen Turan'ın içeri girmesine güvenlik görevlileri müdahale etti. Tartışarak AKEDAŞ binasının bahçesine giren Turan, "Faturayı ödeyemediğim için elektriğim kesildi. Faturayı ödedikten sonra açıldı.
 
Bu ay 89 lira fatura gelince şoke oldum. İncelediğimde 49 liralık enerji kullandığımı, 40 liranın ise açma-kapama ve fonlardan dolayı istenildiğini görünce deliye döndüm ve tepkimi bu şekilde gösterdim. Geçici olarak çalıştığım işte asgari ücret alan birisiyim ve faturayı ödeyemiyorum. Kullandığım enerjinin iki katı para isteyenler bizi soymak istiyor. Yetkililer sesimizi duysun ve bu soyguna son versin" dedi.
 
Olay yerine gelen polisler tarafından ikna edilen ve kıyafetlerini giyen Turan, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam