Yol kenarlarına denetim geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, AB Destekli Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri için Teknik Destek Projesi kapsamında 23 yeni yol kenarı denetim istasyonu kuracak. NE AMAÇLANIYOR? Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tara

Yol kenarlarına denetim geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, AB Destekli Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri için Teknik Destek Projesi kapsamında 23 yeni yol kenarı denetim istasyonu kuracak. 

NE AMAÇLANIYOR?
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, karayollarında ticari vasıtalar tarafından yapılan taşımacılıkta, ağırlık ve boyut kontrolünü içeren yeni bir proje başlatıldı. AB destekli, Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri için Teknik Destek Projesi'nde, AB düzenlemeleri uyarınca kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet gibi ağır nakliye araçlarının, Türkiye'nin bütün bölgelerine kurulan modern istasyonlar tarafından yapılacak kontrollerle, kurallara uygun ağırlık ve boyutta taşımacılık yapmaları sağlanması amaçlanıyor.
 
Proje ile ticari nakliye araçlarını ağırlık ve boyut kontrollerini yapan istasyonların sayısı ve denetim kapasitesi artırılacak. İstasyonların teknolojik alt yapıları güçlendirilerek modernize edilecek. İstasyonlara otomatik olarak boyut ölçümü ve ön ihbar yapabilecek akıllı ulaşım sistemi kurulacak.
 
Proje kapsamında ayrıca programlarda 60 eğiticinin eğitimi tamamlandıktan sonra, bu eğiticiler tarafından 200 denetim personeline eğitim verilecek.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yılmaz Kılavuz, 2006 yılı sonu itibarıyla yol kenarı ağırlık ve boyut kontrollerini yapma görevinini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredildiğini hatırlattı. O dönemde denetlenen araç sayısı 20 bin iken, 2012 sonu itibarıyla 16 milyonu geçtiğini belirten Kılavuz, yol kenar denetim istasyonlarında 24 saat esaslı denetim yapıldığını anlattı.
 
İstasyonlarda sağlanan iyileştirmelerle birlikte artık araçların bu istasyonlarda durdurulmadan düşük hızlarda denetlendiğini ifade eden Kılavuz, bu şekilde zamandan tasarruf sağlandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam