YÖK'ten yerli reyting kuruluşuna onay çıktı

 İstanbul Ticaret Üniversitesi "İtibar ve Derecelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi" için YÖK'ten onay aldı. Türkiye karşı tutumları nedeniyle adları 'sıfırcı'ya çıkan kredi derecelendirme kuruluşlarına (reyting) alternatif geldi. İstanbul Ticaret Üniv

YÖK'ten yerli reyting kuruluşuna onay çıktı

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi "İtibar ve Derecelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi" için YÖK'ten onay aldı.
 
Türkiye karşı tutumları nedeniyle adları 'sıfırcı'ya çıkan kredi derecelendirme kuruluşlarına (reyting) alternatif geldi. İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) bünyesinde açılan "İtibar ve Derecelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi"ne Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onay verdi.
 
İTİCÜ bünyesinde
 
Konuyla ilgili bilgi veren İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, geçen yıl itibar endeksi araştırması yaptıklarını hatırlatarak, "Bu araştırma sonunda çalışmalarımızı bir adım daha öteye taşıdık. YÖK'e gönderdiğimiz İtibar ve Derecelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi açılması başvurusu kabul edildi. Bir ay önce de merkeze atamaları yaptık" dedi.
 
Veri yayınlayacak
 
Ekren, çalışmalarına ilişkin şunları söyledi: "Hedefimiz, hem bireysel hem kurumsal bilgi birikimi ve imkanı nasıl korumak gerektiği ve bunu nasıl iyileştirilebileceğini gösteren bir mekanizma oluşturmak. Reyting de şirkretlerin uluslararası standartlar açısından hangi anlama geldiği ve nasıl değerlendirileceğini gösteren bir mekanizma. Bunlar için ulusal ve uluslararası kuruluşlarla protokoller imzalamaya başlıyoruz. Diğer kuruluşların bilgi birikiminden faydalanacağız. Çok kısa sürede itibar endeksiyle birlikte verilerimizi yayınlayacağız."
 
Önce bilgi sonra not
 
Çalışmalarda önce akademik düzeyde reyting metodolojisinin öğrencilere ve piyasaya anlatılacağını belirten Ekren, şöyle devam etti: "Zaman içerisinde gerekli kuralları yerine getirip fiilen reyting yapacak bir mekanizmayı başlatacağız. Orta vadede şirketlere veya ülkelere not verecek hale geliriz." Ekren, dünyada ilk defa bir üniversitede ülkeler, şirketler ve bireyler bazında bir uygulama başlatacaklarını belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler