Yıldırım Bahçeli'yi aratmadı

Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, projenin 528 iş gününde biteceğini açıklamasının ardındanda yaptığı bu hesapla MHP lideri Devlet Bahçeli'nin iktidar hesaplamasını hatırlat

Yıldırım Bahçeli'yi aratmadı

Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, projenin 528 iş gününde biteceğini açıklamasının ardındanda yaptığı bu hesapla MHP lideri Devlet Bahçeli'nin iktidar hesaplamasını hatırlattı:

"52 Ordu plakası, 28 Giresun plakası. 2'si ortak, 5 bir tarafta, 8 bir tarafta oldu 528."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu-Giresun Havaalanı inşaat alanında incelemelerde bulundu. İş kamyonunun direksiyonuna geçen Bakan Yıldırım, kasasındaki dolgu malzemesini denize boşalttı.

Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde yapımı süren Ordu-Giresun Havaalanı İnşaat şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk olarak şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Bakan Yıldırım, "Bu işin ne kadar çetin ve zahmetli olduğunu burada da görüyorsunuz ama biraz da Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu görüyorsunuz. Eskiden bu güçler hayal bile edilemezdi. Artık Kanal İstanbul'u yapıyoruz, havaalanları yaptık. Memleketimize son 10 senede sağlanan güven ve istikrarın sonucu bütün bu işler oluyor" diye konuştu.

BİNALİ YILDIRIM'DAN DEVLET BAHÇELİ HESAPLAMASI

Yapılan havaalanını Ordu ve Giresun'un ortak kullanacağını belirterek, proje hakkında bilgi veren Yıldırım, 30 milyon ton dolgu kullanıldığını söyledi. Projenin pahalı ve zor olduğunu belirten Yıldırım, temelin geçen yıl 22 Temmuz'da atıldığını hatırlatarak, "528 iş gününde bitecek. Yanlış olmasın, onun esprisi ne? 52 Ordu plakası, 28 Giresun plakası. 2'si ortak, 5 bir tarafta, 8 bir tarafta oldu 528. Temel atarken öyle ani gelişti hesabı orada yaptık. Herkes de razı oldu. Şimdi onun takipçisiyiz. İçişleri Bakanımızın da, İdris Bey'in de bileti var 528'nci güne. Tüm gayretimiz onun bileti yanmasın diye. Yoksa cepten ödeyeceğiz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, isim konusundaki tartışmalara ise son kararı Ordu ve Giresunluların vermesini istedi. Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz havaalanını yapalım da iş isme kalsın. Şimdiden isim derdine, tasasına düşmeye lüzum yok. En güzel bir isim bulunur. Bunun için bir site açın. Sosyal paylaşım sitesi. Oraya herkes görüşlerini iletsin. Sonunda ortak bir noktada buluşulur."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, incelemeleri sırasında bir kamyonun direksiyonuna geçerek, kasasındaki dolgu malzemesini denize boşalttı. Yıldırım, bir süre kullandığı kamyonu daha sonra şoföre teslim ettikten sonra karayoluyla Trabzon'a hareket etti.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam