Yavru Karaca hedef oldu

RİZE'nin Hemşin ilçesi Boğaziçi köyünde yaşayan fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas'ın yaralı halde bularak tedavisini yaptığı ve bambi verdiği karaca yavrusu avcıların kurşunlarına hedef oldu. Yaralı halde Gülas'ın evine kadar gelen talihsiz yavru kurtarılama

Yavru Karaca hedef oldu

RİZE'nin Hemşin ilçesi Boğaziçi köyünde yaşayan fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas'ın yaralı halde bularak tedavisini yaptığı ve bambi verdiği karaca yavrusu avcıların kurşunlarına hedef oldu. Yaralı halde Gülas'ın evine kadar gelen talihsiz yavru kurtarılamadı.

Daha önce de Datvi adı verdiği boz ayının bakımını üstlenen Gülas, bir süre önce ormanda yaralı halde bulduğu karaca yavrusunu tedavi altına aldı. Sevimli yavruya Bambi adını veren Gülas, tedavinin ardından yeniden doğaya saldı. Cemal Gülas'a alışan sevimli yavru sık sık eve geldi, köpeklerle bile dostluk kurdu. Gülas, çok değer verdiği ve sevdiği yavruyu önceki gün evinin yakınında yaralı olarak buldu. Avcıların yaraladığı Bambi, Trabzon'da bir veterinere götürüldü ancak kurtarılamadı. Doğaya olan sevgisiyle bilinen Cemal Gülas, kimseye zararı olmayan sevimli hayvanların vurulmasına anlam veremediğini belirterek tepkisini dile getirdi.

Datvi'nin de bakımını üstlenmişti

Fotoğraf sanatçısı ve Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas, Kaçkar dağlarında annesi avcılar tarafından vurulan yavru ayının da bakımını üstlenmişti. Ancak Datvi daha sonra Bursa Karacabey'deki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam