Yaşam ile ölüm arası 10 metre!

Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Şemayil Aktaş, memleketi Aşkale ilçesinde toprağa verildi. Cenazede kahreden bir detay ortaya çıktı. Aktaş, çıkışa sadece 10 metre kala yaşamını yitirmiş.Cenazesi karayoluyla Aşkale Devlet H

Yaşam ile ölüm arası 10 metre!

Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Şemayil Aktaş, memleketi Aşkale ilçesinde toprağa verildi. Cenazede kahreden bir detay ortaya çıktı. Aktaş, çıkışa sadece 10 metre kala yaşamını yitirmiş.

Cenazesi karayoluyla Aşkale Devlet Hastanesi'ne getirilen Aktaş'ın yakınları ve komşuları buraya geldi. Aktaş'ın morga gelen eşi Nurgül, çocukları  Murat, Furkan ve Zeynep Aktaş'ın üzüntü yaşadığı ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı görüldü.
 
Aktaş için Çarşı Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Vali Ahmet  Altıparmak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Aşkale Kaymakamlığı'na vekalet eden Aziziye Kaymakamı Zafer Öz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Cenazeye katılan Vali Altıparmak, Aktaş'ın kardeşi Sinan Aktaş ile çocuklarıyla bir süre sohbet ederek başsağlığı diledi.
 
Aktaş'ın cenazesi burada ikindi vakti kılınan cenaze namazının  ardından ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Çatören köyünde defnedildi.
 
Aktaş'ın kardeşi Sinan Aktaş, 2 oğlu bir kızı bulunan ağabeyinin cenazesini almak için olayın yaşandığı Soma'ya gittiğini söyledi.

"ÇOCUKLARINI DAHA İYİ ŞARTLARDA OKUTMAK İÇİN TEKRAR GİRDİ"
 
Ağabeyinin 13 yıl Soma'da çalıştığını belirten Aktaş, madenden emekli  olduktan sonra 4 yıl daha çalıştığına dikkati çekerek, "Beşinci senesine  giriyordu. 2009-2010 yılı arasında emekli oldu. Çocuklarını daha iyi şartlarda okutmak için tekrar gitti. 3 çocuğu vardı ve okuyorlardı. Çocukları dershaneye  gidiyordu" dedi.

ÇIKIŞA 10 METRE KALA DİZLERİNİN ÜZERİNE ÇÖKTÜ VE...
 
Aktaş, Soma'da üzüntülü bir durumun hakim olduğunu ve cenazelerin  Manisa'nın diğer ilçelerine gönderildiğini anlatarak, "Bu yazın dönüş yapacaktı. Onu kurtaran bir arkadaşı vardı. Bize çıkışa 10 metre kala dizlerinin üzerine düşerek vefat ettiğini söyledi." diye konuştu.
 
Kaymakam Öz de Aktaş'a başsağlığı dileyerek, devletin tüm imkanlarıyla ailenin yanında olacağını, ölen madencinin çocuklarına sahip çıkacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler