Yasalar işçi ve memura, esnaf ne olacak?

TESOB Başkanı Metin Kara, "çıkan yeni yasalar ve düzenlemelerde esnafın gerekli desteği görmediğini dile getirerek hem kaygılarımız devam ediyor hem de sorunlarımız çözüm bekliyor" dedi.YASALAR İŞÇİ VE MEMUR’A.. PEKİ ESNAF NE OLACAK?Trabzon Esnaf Sanatkar

Yasalar işçi ve memura, esnaf ne olacak?

TESOB Başkanı Metin Kara, "çıkan yeni yasalar ve düzenlemelerde esnafın gerekli desteği görmediğini dile getirerek hem kaygılarımız devam ediyor hem de sorunlarımız çözüm bekliyor" dedi.

YASALAR İŞÇİ VE MEMUR’A.. PEKİ ESNAF NE OLACAK?

Trabzon Esnaf Sanatkar Odaları Birlik(TESOB) Başkanı Metin Kara hükümetin memur ve işçilerin yaşam standartlarını iyileştirme, sosyal ve ekonomik haklar konusunda düzenleme yaparken esnafı devre dışı bırakmaması gerektiğinin altını çizerek “Elbette başta Torba yasası olmak üzere iyi niyetli ve samimi bir gayret var ortada. Fakat esnafımızın bugün geldiği durumdan kurtaracak ve geleceğini güvence altına alacak somut adımlar bekliyoruz” dedi.

HAKSIZ REKABET KARŞISINDA ESNAF CEN ÇEKİŞİYOR

“Ekonomik kriz dönemlerindeki sosyal patlamayı engelleyen en önemli etken esnaf ve sanatkârımızdır. Bugün 2 milyon esnafın yaklaşık 8 - 10 milyar liralık bir borç yükünü tolere ettiği görülecektir” diyen Kara “Esnafımız ülke çıkarları noktasında her zaman risk alıyor ama bunun bedelini ağır ödüyor. Bugün küçük esnaf can çekişmekte, ne kirasını ne primini ödeyemez durumda. Esnafa yeni mal al, vitrinlerini donat ‘diyenler bunu çözümünü de söylemeli. Bu kadar AVM ve süper marketler karşısında küçük esnaf haksız rekabete nasıl dayanacak” şeklinde tepki gösterdi.

TRABZON’DA SADECE YAZ TURİZMİ YETMEZ!

İŞKUR’a kayıtlı Trabzon’da yaklaşık 40 bine yakın işsiz olduğunu dikkat çeken Kara yaz döneminde özellikle Arap Turizmi ile hareketlenen ve şehir ekonomisine katkı sağlayan turizminin 12 aya çıkarılması gerektiğini belirterek “Turizm sezonu bitince yeni işsizler ortaya çıkıyor. Kaybeden şehir oluyor. Trabzon halkı ve esnafının hem yerli hem de yabancı turizmden istediği verimi alabilmesi için turizmi 12 aya yaymak gerek. Bu konuda alternatifler geliştirmeli, gereken hassasiyeti ortaya koymalıyız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam