Yasak ne zaman sona erecek?

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Su Ürünleri Hali Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, denizlerde ve iç sularda uygulanacak olan su ürünleri av yasağı 31 Ağustos 2011 tarihinde sona erecek.Av yasağı süresince balıkçı tezgahlarında daha çok kü

Yasak ne zaman sona erecek?

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Su Ürünleri Hali Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, denizlerde ve iç sularda uygulanacak olan su ürünleri av yasağı 31 Ağustos 2011 tarihinde sona erecek.

Av yasağı süresince balıkçı tezgahlarında daha çok kültür balıkçılığı yöntemiyle üretilen çipura, levrek ve alabalığın yanı sıra ithal edilen kalkan, uskumru, barbunya, lahoz, orfoz gibi balıklar taze olarak bulunabilecek. Bu balıkların yanı sıra av sezonu içinde avlanıp, dondurulan bazı balıkları da balıkçı tezgahlarında bir süre görmek mümkün olacak.

Av yasağı döneminde balık alacak vatandaşların ise tezgahta taze olarak hamsi, uskumru bulunuyorsa satın almamaları gerekiyor. Donmuş ürün olan bu balıkların çözdürülerek taze balıkmış gibi satılırken, donmuş ürünlerin muhakkak tüketim aşamasında çözdürülmesi gerekiyor.

Bu arada su ürünleri avcılığının serbest olduğu 2010-2011 av sezonunda Su Ürünleri Haline toplam 35 bin 750 ton ürün gelirken, bu miktarın yaklaşık 3 bin 500 tonunu kültür balıkçılığı ürünü, 1650 tonunu ithal edilen su ürünleri, 17 bin 641 tonunu hamsi, 2 bin 196 tonunu mezgit, 1855 tonunu istavrit, 1840 tonunu palamut, 1533 tonunu tekir ve 1500 tonunu sardalye oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam