Yasak dinlemeden destek verdiler

 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katına gelen grubu, Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin karşıladı. Grupta yer alan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, işçilerin yanında olacağını belirterek, "Grev yasakları kaldırılmalı, i

Yasak dinlemeden destek verdiler

 

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katına gelen grubu, Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin karşıladı. Grupta yer alan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, işçilerin yanında olacağını belirterek, "Grev yasakları kaldırılmalı, işçi ve ekmekçilere sınırsız örgütlenme ve toplu pazarlık hakkı tanınmalıdır" dedi.

 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de THY işçilerine yapılanların hukuka aykırı olduğunu savundu.

 

Grup adına açıklama yapan Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, işçi sınıfının mücadele kültürünü ileriye taşıyacaklarını kaydederek, "İşçi sınıfı tüm görkemli gücüyle ayağa dikilecek, sömürüye ve zulme karşı mücadelesini yükseltecektir" diye konuştu.

 

Ayçin de desteklerinden dolayı gruptakilere teşekkür etti.

 

Havalimanında gösteri yasaklanmıştı

 

THY çalışanları, havacılık sektöründe grevi yasaklayan yasa tasarısının Meclis'te görüşülmesini protesto amacıyla bir günlük iş yavaşlatma eylemi yapmıştı; bunun üzerine de çalışanlar THY tarafından işten atılmıştı. Grev yasağı da parlamento da kabul edilerek yasalaşmıştı. Bu gelişmelerin ardından İstanbul Vali Yardımcısının başkanlığındaki Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu da Atatürk Havalimanı'nda gösteri yapılmasını yasaklamıştı. Bunca yasağa rağmen, demokratik sivil kuruluşlar, işten atılan THY çalışanlarına bugün de destek ziyaretinde bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam