Yarın Beraat Kandili!

Türk Diyanet Vakfı Başkanı Nuri Ünal, üç aylar ve yarın kutlanacak Berat Kandili dolayısıyla küskünlerin barışması, gözlerin gülmesi, kalplerin birbiri için atması ve birlik olunması dileğinde bulundu.Ünal, yarın kutlanacak Berat Kandili nedeniyle yaptığı

Yarın Beraat Kandili!

Türk Diyanet Vakfı Başkanı Nuri Ünal, üç aylar ve yarın kutlanacak Berat Kandili dolayısıyla küskünlerin barışması, gözlerin gülmesi, kalplerin birbiri için atması ve birlik olunması dileğinde bulundu.

Ünal, yarın kutlanacak Berat Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Berat gecesinin Kur'an ayı olarak da kabul edilen, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ın da müjdecisi olduğunu bildirdi.

Berat Kandilinin, Müslümanların günahlardan arınmayı umdukları bir zaman olduğunu da anlatan Ünal, "Bu gecede yüce Allah'a samimiyetle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak ondan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir irade ortaya koymak ve emrolunduğumuz gibi istikamet sahibi olmak gerekir" dedi.

'ALLAH'A AÇILAN ELLER GERİ ÇEVRİLMEZ'
Kur'an'ı Kerim'de ve hadislerde, samimiyetle inanarak yapılan bir tövbe ile Allah'a yönelen gönüllerin, açılan ellerin geri çevrilmeyeceğinin özellikle vurgulandığını dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Önce kendimizden başlayarak, hata ve kusurları örten, suçluyu affeden, güçsüze merhamet edip kol kanat geren, güçlünün değil haklının, zalimin değil mazlumun yanında olmalıyız.

Mübarek üç ayların ve bu gecenin huzurunda barışmalı, konuşmalı, gözlerin içi gülmeli, eller kenetlenmeli ve asıl olan kalpler birbiri için atmalı. Kol kola yürünebilmeli.

Fert, aile ve toplumsal hayatımızı, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde yaşamamızı tehdit eden maddi-manevi pek çok olumsuzluğun yaşandığı günümüz dünyasında bizi yaratan yüce rabbimizin geniş rahmetine inanarak 'Allahım, öfkenden rızana, cezandan affına, senden yine sana sığınırım. Sana özgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin' diyerek dua etmeliyiz."

Ünal, açıklamasında bütün Müslümanların kandilini de kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler