Yarasa ısırığı can aldı

 Peru'nun başkenti Lima'nın bin 160 kilometre güney doğusunda bulunan kırsal kesimde yaşayan 7 çocuk, yarasaların ısırmasıyla, kuduza yakalanarak hayatını kaybetti. Ölen yedi çocuğun en küçüğünün 11 aylık, en büyüğünün ise 12 yaşında olduğu belirtildi. Ül

Yarasa ısırığı can aldı

 

Peru'nun başkenti Lima'nın bin 160 kilometre güney doğusunda bulunan kırsal kesimde yaşayan 7 çocuk, yarasaların ısırmasıyla, kuduza yakalanarak hayatını kaybetti. Ölen yedi çocuğun en küçüğünün 11 aylık, en büyüğünün ise 12 yaşında olduğu belirtildi.

 

Ülkede, 2010 yılında da 20 çocuk kuduz salgını nedeniyle yaşamını yitirmişti. Geçen yıl da bazı ölümler olmuştu. Hükümet, 2011'in sonundan bu yana bir aşı programını sürdürdüğünü açıkladı. Yeni ölümleri önlemek için, yağmur ormanları içinde yaşayan ve kendilerine sadece nehirle ulaşılan Camana yerlilerine sağlık görevlileri yollandı.

 

180 BİN AŞI ALINDI

 

Peru Sağlık Bakanı Percy Minaya, hükümetin yerlilere yönelik sağlık kampanyası kapsamında 180 bin yeni aşı satın alındığını açıkladı. 

 

Beyinde iltihaba neden olan kuduz, çoğunlukla ölümle sonuçlanıyor. Kuduz virüsü hayvanlardan bulaşıyor. Peru'da bazı yarasalar da bu virüsü taşıyor. Genelde doğadan beslenen kan emici yarasalar yağmur ormanlarının tahrip edildiği yerlerde beslenmek için insanlara da saldırabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam