Yaralı karaca tedavi edildi

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü yakınlarında bir ihbar üzerine bulunan yaralı karaca, Gümüşhane'ye getirilerek tedavi edildi. İl merkezine 72 kilometre mesafede bulunan Üçtaş Köyü İlköğretim Okulundaki öğretmen ve diğer görevliler tarafında

Yaralı karaca tedavi edildi

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü yakınlarında bir ihbar üzerine bulunan yaralı karaca, Gümüşhane'ye getirilerek tedavi edildi. İl merkezine 72 kilometre mesafede bulunan Üçtaş Köyü İlköğretim Okulundaki öğretmen ve diğer görevliler tarafından yapılan ihbarın ardından ilçeye giden Gümüşhane İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi, yaralı karacayı alarak Gümüşhane'ye getirdi.

Gümüşhane Belediyesine ait hayvan rehabilitasyon merkezinde veteriner hekim tarafından muayenesi yapılan karacaya daha sonra ilaç tedavisi uygulandı. Muayene esnasında sakin ve sevecen tavırları dikkat çeken karaca tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar mühendislerinden Yakup Atıcı, ihbarın ardından gittikleri Üçtaş köyünde karacanın ağzında hafif bir kanama olduğunu belirterek buna sebep olarak çarpma olabileceğini söyledi. Araçla Gümüşhaneye getirilen karacaya antibiyotik ve antiseptik uygulamalarla aşı yapıldığını ifade eden Atıcı, tedavinin ardından karacanın doğaya bırakılacağını belirtti. Atıcı, vatandaşların gösterdiği duyarlılığa da teşekkür ederek, vatandaşların bu tür durumları Doğa Koruma ve Milli Parklar birimine
haber vermelerini istedi.

Yaralı karacanın dişi ve 1 yaşlarında olduğunu ifade eden Atıcı, "Bakanlığımız tarafından Zigana Dağı bölgesine bırakılan karacalar yavaş yavaş Gümüşhane taraflarına göç etmeye başladı. Yavrulayan karacalar kendi bölgelerini belirlemek üzere Gümüşhane tarafına geçiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam