Yaralı dağ keçisi kurtarılamadı

Kürtün ilçesi kırsalında yer alan bir köyde vatandaşların bahçesine girerek otlamaya başlayan daha sonra bölgedeki köpekler tarafından sıkıştırılarak ağır yaralı halde bulunan keçi, duyarlı vatandaşların ihbarları sonucu Gümüşhane'ye getirildi. İl Çevre v

Yaralı dağ keçisi kurtarılamadı

Kürtün ilçesi kırsalında yer alan bir köyde vatandaşların bahçesine girerek otlamaya başlayan daha sonra bölgedeki köpekler tarafından sıkıştırılarak ağır yaralı halde bulunan keçi, duyarlı vatandaşların ihbarları sonucu Gümüşhane'ye getirildi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Yakup Atıcı, gece geç saatlerde ilçeden il merkezine getirdikleri keçinin sabah erken saatlerde Gümüşhane Belediyesine ait Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldüğünü fakat burada öldüğünün anlaşıldığını söyledi.

Kendilerine gelen ihbarın ardından bölgeye gittiklerini ve yaklaşık 5-6 saatlik bir zaman diliminde hayvana ulaşabildiklerini ifade eden Atıcı, sabaha karşı getirdikleri hayvanı rehabilitasyon merkezine getirdiklerinde hayvanın iç kanamadan ve kuvvetli ısırıklardan dolayı öldüğünün tespit edildiğini belirtti. Vatandaşların duyarlı ihbarlarına teşekkür eden Atıcı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak kurtarabildikleri kadar yaban hayvanını kurtarma çalışmalarına vatandaşların da destek vermesi talebinde bulundu.

Gümüşhane Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen hayvanı muayene eden Belediye Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Yaşar, hayvanın özellikle sol ön bacağı başta olmak üzere vücudunun değişik yerlerinde çok derin ısırıklardan dolayı kaslarında yırtılmalar ve iç kanamadan dolayı öldüğünün tespit edildiğini söyledi. Ölen erkek dağ keçisi Rehabilitasyon Merkezi'nin yakınlarındaki bir alana gerekli tutanak tutularak gömüldü. 7 yaşında olduğu belirlenen dağ keçisinin boynuz uzunluğunun 86 santimetre olduğu tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam