Yangın helikopteri düştü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bu yaz yangın söndürme amaçlı Moldovya'dan Pecotox Air şirketinden kiralanan iki helikopterden biri, Türkiye'ye uçarken Romanya'da düştü. Kazada helikopterde bulunan 5 kişi hayatını kaybetti. Ölen 5 personelin Ukray

Yangın helikopteri düştü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bu yaz yangın söndürme amaçlı Moldovya'dan Pecotox Air şirketinden kiralanan iki helikopterden biri, Türkiye'ye uçarken Romanya'da düştü. Kazada helikopterde bulunan 5 kişi hayatını kaybetti. Ölen 5 personelin Ukrayna'lı olduğu belirtildi. 

Türkiye'ye uçmak üzere Moldovya'nın Kişinev Havalimanı'ndan iki adet Kamov KA-32 tipi helikopter, saat 16.00 sıralarında havalandı. ER-KGD ve ER-KGE tescil işaretlerine sahip helikopterler, Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rotalarını Kişinev-Romanya-Bulgaristan-Çorlu-İzmir Adnan Menderes Havalimanı olarak verdi.

Kalkıştan yaklaşık 40 dakika sonra Romanya'nın doğusundaki Ostrov Köyü'ne 3 kilometre mesefade ER-KGD tescil işaretli helikopterle temas kesildi. Başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sonrasında helikopterin Ostrov Köyü yakınlarında düştüğü tespit edildi. Romanya Polis sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre kazadan kurtulan olmazken helikopterden hayatını kaybeden personel çıkartıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve helikopterin düşüş nedeninin araştırıldığı belirtildi.

TÜRKİYE'DE YANGIN SÖNDÜRMEDE KULLANILMIŞTI

Geçtiğimiz yıllarda da yaz aylarında Türkiye'ye kiralanan ER-KGD tescilli Kamov KA-32 tipi helikopter çeşitli yangın söndürme uçuşlarında kullanılmıştı. Rus Kamov şirketinin tasarımı olan helikopter, gövde altında taşıdığı 'bambi' adı verilen sepetle yangına suyla müdahale edebiliyor.

Çift motorlu ve pal adı verilen pervaneleri birbirinden bağımsız ters yöne dönen Ka-32 helikopteri saatte 250 kilometre hıza çıkabiliyor. İki pilotun yanı sıra helikopter 16 kişi taşıyabiliyor. Menzili ise 850 kilometre.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam