Yalçın'a kalp nakli yapıldı

Burdur'da her kesimden destek alan Burdur Lisesi Öğrencisi Yalçın Korkmaz'a, Sağlık Bakanlığı ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi ekibinin çabalarıyla kalp nakli gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı’nın kırmızı kodla kalp nakli listesine aldığı ve ge

Yalçın'a kalp nakli yapıldı
Burdur'da her kesimden destek alan Burdur Lisesi Öğrencisi Yalçın Korkmaz'a, Sağlık Bakanlığı ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi ekibinin çabalarıyla kalp nakli gerçekleştirildi.
 
Sağlık Bakanlığı’nın kırmızı kodla kalp nakli listesine aldığı ve geçtiğimiz günlerde uyumlu kalbin bulunarak naklinin gerçekleştirildiği Yalçın Korkmaz, uyum süreci bitince evine dönecek. Ailesinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 1 yıldır devam eden umutlu bekleyiş ve hastane sürecinin ardından Öğrenci Yalçın Korkmaz, geçtiğimiz Çarşamba gecesi gerçekleşen başarılı operasyonun ardından bazı riskler içermesine rağmen sağlığına kavuşmaya başladı. 
 
Ankara Numune Hastanesi’nde beyin kanaması tanısıyla tedavi gören 50 yaşlarındaki bir hastanın vefatının ardından bağışlanan kalbin dokusunun uyumu ile acilen ameliyata alınarak nakli gerçekleştirilen Yalçın Korkmaz, geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saat 18:00’da nakil ameliyatına alınmış, yedi buçuk saat süren zorlu ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde ameliyat sonrası tedavi sürecine başlanmıştı.
 
Tedavi aşamasında solunum destek ünitesinden çıkarılan Yalçın Korkmaz, 23 Ocak Cuma günü itibarı ile gıda almaya başladı. Operasyonun büyüklüğü itibarı ile hayati tehlikesi bir süre daha devam edecek olan Yalçın Korkmaz’ın durumunun her geçen gün daha iyiye gittiği öğrenildi.
 
BURDUR'DA BİR YILDIR YALÇIN İÇİN KAMPANYALAR DÜZENLENDİ
 
Hasta Öğrenci Yalçın Korkmaz için Burdur'da resmi ve özel kuruluşlar kampanyalar düzenlemişti. Bu süreç içerisinde başta Burdur Valisi Hasan Kürklü olmak üzere daire müdürleri, Burdur Sağlık Müdürlüğü, Burdur Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji, Burdur Lisesi’nden Yalçın Korkmaz'ın öğretmenleri, arkadaşları ve ailesi başarılı geçen ameliyata çok sevindi.
 
Burdur Valiliği koordinesinde yapılan yardım kampanyalarında Yalçın Korkmaz için Burdur ve Türkiye genelinde 58 bin TL yardım toplandı. Süreçte Hayırsever İşadamı Naci İlci de Yalçın Korkmaz’a hastanede vakit geçirebilmesi amacıyla bir dizüstü bilgisayar hediye etmişti.
 
Yalçın Korkmaz’ın Babası Muhsin Korkmaz, birlik ve beraberlik ruhuyla edilen dualar ve yapılan yardımlar sebebi ile tüm Burdur halkına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam