Yaka paça gözaltı!

 MERSİN’de üniversitelerden tüm harçların kaldırılmasını isteyen yaklaşık 15 kişilik grup polis engeline takıldı.  Çevrelerini saran yaklaşık 200 kişilik polis grubu açıklamaya izin vermezken grup yürümek isteyince yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına al

Yaka paça gözaltı!

 

MERSİN’de üniversitelerden tüm harçların kaldırılmasını isteyen yaklaşık 15 kişilik grup polis engeline takıldı. 

 

Çevrelerini saran yaklaşık 200 kişilik polis grubu açıklamaya izin vermezken grup yürümek isteyince yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı gençler yerde sürüklenirken astım hastası olan genç bir kız ise zor anlar yaşadı. Genç kıza 2 bayan çevik kuvvet polisi yardım etti. 

 

Olay Mersin’in Çankaya Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir araya gelen ve ‘Tüm harçlar kaldırılsın. Kamusal demokratik üniversite istiyoruz’ pankartı ile ‘2’nci öğretimden harçlar kaldırılsın’, ‘Parasız eğitim haktır engellenemez’, ‘AKP elini eğitimden çek’, ‘Müşteri değiliz, öğrenciyiz’, ‘Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek’ dövizleri taşıyan Gençlik Muhalefeti üyesi 15 gencin çevresin yaklaşık 200 çevik kuvvet polisi sardı. Uzun süre grubun yürüyüşüne izin vermeyen polis zaman zaman dağılmaları konusunda uyardı. Grup Atatürk Caddesi’ne yürümekte direnince 4716 Sokak girişinde polisle aralarında arbede yaşadı. Ellerindeki dövizlerin sopaları ile polise saldıran gençler yaka paça gözaltına alındı. 

 

Gözaltına alınan bazı gençler yerde sürüklenirken asım hastası olan genç bir kız ise zor anlar yaşadı. Genç kıza 2 bayan çevik kuvvet polisi yardım etti. Genç daha sonra yeniden gözaltına alınarak polis aracı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam