Yağmur hava ulaşımını etkiledi

İstanbul hava sahasında etkili olan CB (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrikli bulutlar Atatürk Havalimanı’nda hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı’na inmesi planlanan Türk Hava Yollar

Yağmur hava ulaşımını etkiledi

İstanbul hava sahasında etkili olan CB (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrikli bulutlar Atatürk Havalimanı’nda hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı’na inmesi planlanan Türk Hava Yolları’nın Roma-İstanbul, Nunberg-İstanbul, Berlin-İstanbul, Antalya-İstanbul, Onur Air’e ait Samsun-İstanbul, Atlasjet havayolları’na ait İzmir-İstanbul seferlerini yapan yolcu uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilirken, Onur Air’in Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yönlendirildi. Bu arada hızı 40 knot’a kadar ulaşan rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan 4 yolcu uçağı da pistti pas geçmek zorunda kaldı. CB bulutları ve yoğun yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışlar bir süre durdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler