Yabancıyla evlenenlere müjde!

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar gereğince, 18 Mayıs itibarıyla yabancılara ilişkin iş ve işlemler il göç idaresi müdürlükleri tarafından yürütülmeye başlanacak.Bu çerçevede İstanbul'da ilçe emniye

Yabancıyla evlenenlere müjde!

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar gereğince, 18 Mayıs itibarıyla yabancılara ilişkin iş ve işlemler il göç idaresi müdürlükleri tarafından yürütülmeye başlanacak.

Bu çerçevede İstanbul'da ilçe emniyet yabancılar büro amirlikleri tarafından yapılan işlemler dahil olmak üzere yabancılarla ilgili tüm iş ve işlemler, Vatan Caddesi'ndeki İl Göç İdaresi Müdürlüğü Hizmet Binası'nda sürdürülecek.

Yeni uygulamayla Türkiye'de yaşayan yabancıların ikamet izni işlemlerini elektronik olarak yapabilmeleri için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan e-İkamet projesi, 18 Mayıs'tan itibaren hizmete girecek.

Halihazırda ikamet izni bulunan yabancıların ikamet izni uzatma başvuruları ile uzun dönem, kısa dönem, aile ve öğrenci ikamet izinleri için ilk ve geçiş başvuruları elektronik ortamda yapılabilecek. E-İkamet projesi birden fazla dilde hizmet verecek.

İkamet izni uzatma işlemleri yabancı İl Göç İdaresi Müdürlüklerine gelmeden elektronik olarak sonuçlandırılabilecek. İlk ve geçiş başvuruları elektronik olarak alınacak, randevularda yabancıya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gelmesi gereken tarihi seçme imkanı sunulacak.

E-İkamet projesine ve uygulamaya ilişkin detaylı bilgilere www.goc.gov.tr adresinden erişilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler