Vuvuzela döneri büyük ilgi görüyor

Vuvuzelayı geçen sene Afrika'da oynanan Dünya Kupası maçlarında Güney Afrikalıların tribünlerde çaldığı vuvuzela isimli aletten esinlenerek yaptığını belirten Baydar, "Kırmızı et ve tavuk etinden yapılan dönerin içine özel bir sos koyuyorum. Bu dönerimizi

Vuvuzela döneri büyük ilgi görüyor

Vuvuzelayı geçen sene Afrika'da oynanan Dünya Kupası maçlarında Güney Afrikalıların tribünlerde çaldığı vuvuzela isimli aletten esinlenerek yaptığını belirten Baydar, "Kırmızı et ve tavuk etinden yapılan dönerin içine özel bir sos koyuyorum. Bu dönerimizi özel kılıyor. Bir de şekil olarak vuvuzelayı andırıyor." dedi.

Vuvuzela'nın İskenderun'un soslu lavaç dönerine çok benzediğini ifade eden Hüseyin Baydar, "İki özel sosumuz var. Bunlar baharat çeşitleri ile yapılıyor. Birisi acılı birisi ise tatlı. Birisini ekmeğin içine sürüyoruz. Diğerini de ocakta sıcak tutuyoruz. Müşteri isteyince hemen hazırlayıp vuvuzela şeklinde servis yapıyoruz." diye konuştu.

Vuvuzela'nın ortalama fiyatının 5 lira olduğunu ve günlük 50-60 civarında sattığını işaret eden Baydar, bir yıl içerisinde yaygınlaşacağını söyledi. Acı-Tatlı olarak tescillik başvurusu yaptıklarını ifade eden Hüseyin Baydar, vuvuzela içinde tescil baş vurusunu en kısa zamanda yapacağını kaydetti. Ortalama bir yıldan buyana vuvuzela yaptığını işaret eden Baydar, bu dürüm çeşidinin Gaziantep'te çok sevildiğini gün geçtikçe de yeni dükkanların açıldığını belirtti.

Dönerin yanı sıra İskender döneri de yaptığını vurgulayan Baydar, zengin Gaziantep mutfağına yeni bir yemek çeşidi daha kazandırmak istediğini belirtti. Gazianteplilerin yemek kültürü konusunda çok hassas ve seçici olduğunu, ancak kaliteli ve leziz mekanları herkesin tercih edeceğini aktaran Acı-Tatlı firmasının işletmecisi Hüseyin Baydar, "Biz aslında iki ortağız. Diğer ortağımı Mehmet Tuna Bey ikinci şubemizde bulunuyor. Ben ise buraya işletiyorum.

Gıda sektörüne çok da yabancı birisi değiliz. Uzun zamandan buyana gıda sektörü içinde çalışıyorum. Ancak son bir seneden buyana dönercilik ve dolaysıyla vuvuzela satışlarını yapıyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam