'Vicdan Azabı' ile gelen itirafı !

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, 3 yıl önce ortadan kaybolan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un, uçurumun dibinde battaniyeye sarılı kemikleri bulundu. Sinem'i, polis tarafından geçen yıl düzenlenen uyuşturucu opera

'Vicdan Azabı' ile gelen itirafı !

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, 3 yıl önce ortadan kaybolan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un, uçurumun dibinde battaniyeye sarılı kemikleri bulundu. 

Sinem'i, polis tarafından geçen yıl düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, intihar eden sevgilisi Emrah Kaya'nın öldürdüğü öne sürüldü. Cesedin yerini, "Sinem rüyalarıma giriyor. Vicdan azabına dayanamıyorum" diyen, Emrah Kaya'nın arkadaşı Rıfat A. polise bildirdi.
 
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 2010 yılı temmuz ayında sınava girmek için İstanbul Çatalca'dan geldiği İnegöl'de ortadan kayboldu. Sinem Yurdanur tüm aramalara rağmen bulunadı.
 
Sinem Yurdanur'un en son İnegöl'e geldiği gün, Kültürpark'ta bir çok suçtan kaydı bulunan sevgilisi Emrah Kaya ile görüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan Emrah Kaya, Sinem'in kaybolmasıyla hiç bir ilgisinin bulunmadığını söyleyince serbest bırakıldı. Emrah Kaya, geçen yıl Mart ayında uyuşturucu operasyonu kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınacağı sırada, yanındaki tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek yaşamına son verdi. 
 
ARKADAŞI 'VİCDAN AZABINA DAYANAMIYORUM' DEDİ 
 
Sinem Yurdanur'un kaybolması olayını araştırmayı sürdüren polis, genç kızın intihar eden sevgilisi Emrah Kaya'nın yakın arkadaşı olan ve aynı operasyon kapsamında tutuklu bulunan Rıfat A. ile cumhuriyet savcılığından alınan izinle cezaevinde bir kez daha görüştü. Polisin, "Bildiğin varsa söyle. Sinem'in annesi ve babası kan ağlıyor. Yardımcı ol" demesi karşısında "Tamam. Zaten Sinem rüyalarıma giriyor. Vicdan azabına dayanamıyorum' yanıtını veren Rıfat A., Sinem'i Emrah Kaya'nın öldürdüğünü söyledi.
 
'DÖVERKEN BOYNUNU KIRDI'
 
Olay günü İstanbul'dan gelen Sinem'i terminalde Emrah Kaya ile karşıladıklarını, ardından bir arkadaşının evine gittiklerini anlatan Rıfat A. "Emrah, 'sen başkalarıyla da geziyorsun' diyerek kıskançlık krizine girip Sinem'i döverken boynunu kırdı. Sinem öldü. Daha sonra cesedini çarşafa ve battaniyeye sarıp Emrah'ın aracının bagajına koyduk. İlçeye bağlı Çayyakan Köyü Boğazova Mevkisi'nde uçuruma attık. Cesedin burada olması gerekiyor" dedi.
 
SAÇ VE KEMİKLERİ BULUNDU
 
Polis, Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan özel izinle cezaevinden çıkartılan Rıfat A.'yı bugün, cesedi attıklarını söylediği yere götürdü. Çevrede yapılan aramada battaniyeye sarılı olan ve içersinde sadece saç ve kemiklerin bulunduğu cesede ulaşıldı. 
 
Polis cesedi, DNA testinin yapılması için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderecek.
 
'YATAKTA TEK HAREKETLE BOYNUNU KIRMIŞ'
 
Sinem Yurdanur'a ait olduğu belirtilen kemikler Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, polis cesedin yerini gösteren Rıfat A.'nın olayı tüm ayrıntılarıyla anlattığını açıkladı. Olay günü Emrah'ın Sinem'i terminalden alıp evine getirdiğini, burada birlikte olduklarını kaydeden polis şöyle dedi:
 
"Sinem, sevgilisi Emrah Kaya ile o gün birlikte oluyor. Cinsel ilişkiye giriyorlar. Rıfat'ın söylediğine göre Sinem yatakta sevgilisine, 'Ben başka biriyle de ilişkiye girdim' demiş. Bunun üzerine Emrah sevgilisinin kafasını tutup tek hareketle boynunu kırmış. Sonra cesedi elbise dolabına koymuş. Ardından yardımcı olması için Rıfat'ı aramış. Bunlar da battaniye ve çarşafa sarılı cesedi boş bir araziye atmışlar."
 
KÖPEKLERLE BAŞKA CESETLER DE ARANACAK
 
Aynı kişilerin, öldürdükleri başka kişileri bu bölgeye atmış olma ihtimali üzerine, polisin özel eğitimli köpeklerle cesedin bulunduğu yerde gevniş çaplı arama yapacağı bildirildi.
 
İNEGÖL İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ:40 BİN TELEFON GÖRÜŞMESİNİ İNCELEDİK
 
İnegöl'de esrarengiz şekilde ortadan kaybolan ve 3 yıl sonra cesetine ulaşılan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2'nci Sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'u araştıran İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, olayın aydınlanması için Sinem ve arkadaş grubunun yaptığı yaklaşık 40 bin telefon görüşmesini mercek altına aldıklarını açıkladı.
 
Son 7 ayda bu cinayeti araştırması için özel olarak 3 kişilik ekip kurduklarını belirten İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, "Emrah, Sinem'i öldürdükten sonra telefon açtığı Rıfat A. ile meyhanede buluşma ihtiyacı duyuyor. Burada işlediği cinayeti kendisine anlatıyor.
 
Ardından Rıfat'ı, 'Benim evde televizyonum bozuk. Gel onu alıp tamire getirelim' diyor. Rıfat kabul ediyor. Eve girince ceseti ona gösteriyor ve 'artık sende bu cinayete ortak oldun' diyerek ceseti alıp boş bir araziye atıyorlar. Cezaevinde sürekli görüştüğümüz Rıfat'ın, Emrah'ın yakın arkadaşı olması nedeniyle olayı bildiğini tahmin ediyorduk. O gün psikiyatrist ile ziyaretine gittik ve bu şekilde kendini ikna ettik" diye konuştu.
 
KEMİK VE SAÇLARI POŞET İÇERSİNDE TAŞINDI
 
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde cesedi bulunan Sinem Yurdanur'un kemik ve saçları polisler tarafından poşet içersinde Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirilerek teslim edildi. Polis olay yerinde yaklaşık 4 saat yaptığı araştırmada Sinem'in bırakıldığı uçurumdaki toprak ve taş numunelerinden de aldı. Polis 5 ayrı delil çantasına konulan kanıtları emniyet müdürlüğüne götürdü.
 
Sinem Yurdanur'un kemik ve saçları yapılacak DNA'dan sonra ailesine teslim edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler