Ve kar alarmı verildi!

Gece yarısı başlayan yağışların Sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli'nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli, Ege v

Ve kar alarmı verildi!
Gece yarısı başlayan yağışların Sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli'nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu, Ege kıyılarında hortum riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
 
Meteorolojinin İstanbul için yaptığı uyarıların ardından yağışlar geceboyu etkili oldu.
 
Atkı ve bereler çıkacak
 
Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "İstanbul'da hafta sonu sıcaklık 9 dereceye kadar düşecek, hava o kadar soğuyacak ki cumartesi günü atkı ve bereler çıkacak" dedi.
 
Kar alarmı verildi
 
NTV'nin haberine göre cumartesi günü Marmara ve Batı Karadeniz'de hava daha da soğuyacak. Yüksek kesimlerde kar bekleniyor.
 
Soğuk hava önce Trakya'da etkili olacak. Haftasonu Bolu ve çevresinde kar yağışının olacağı tahmin ediliyor. Doğu ve İç Anadolu'da da kar bekleniyor. Özellikle pazar gecesi ve pazartesi Ankara'nın kuzey ilçelerinde kar ve karla karışık yağmur görülebilir.
 
Cumadan itibaren...
 
Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Cuma günü başlaması beklenen sağanak yağışlarla, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için sel, taşkın, ulaşımda aksamalar ve heyelan yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.
 
Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölgede Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü başlayacak yağışlarla birlikte 8 ile 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Açıklamada, "21 Kasım 2014 Cuma gününden itibaren bölge genelinde aralıklarla yer yer kuvvetli gerçekleşmesi beklenen yağışların Elazığ, Malatya ve Adıyaman'da sağanak yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur; Tunceli ve Bingöl'de sağanak yağmur yer yer karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirlik olunmalıdır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler