Van'da yarıyıl tatili yok!

Van'da, yaşanan depremler dolayısıyla uzun süre ara verilen eğitim ve öğretimin yarıyıl tatilinde de devam ediyor. İl genelinde karne alamayan öğrenciler eğitime devam ediyorlar.Ülke genelinde okullar yarıyıl tatiline girerken, Vanlı öğrenciler ise öğreni

Van'da yarıyıl tatili yok!

Van'da, yaşanan depremler dolayısıyla uzun süre ara verilen eğitim ve öğretimin yarıyıl tatilinde de devam ediyor. İl genelinde karne alamayan öğrenciler eğitime devam ediyorlar.

Ülke genelinde okullar yarıyıl tatiline girerken, Vanlı öğrenciler ise öğrenim görmeye devam ediyor. Yaşanan depremlerin ardından yaklaşık 2 ay eğitime ara verilmesinden dolayı kentte yarıyıl tatili yapılmaması kararlaştırılmıştı. Açığı kapatmak için öğrenimlerine devam eden öğrenciler, hem mutlu hem de hüzünlü olduklarını söylediler. Bazı öğrenciler, ders açıklarını kapatmak için tatilin olmamasının sevindirici olduğunu ifade ederken, bazıları da tatile gidemedikleri için de hüzünlü olduklarını belirttiler.

Tatil ile ilgili planlarının olduklarını ifade eden bazı öğrenciler, "Tatil için planlar yapılmıştı. Biz farklı kentteler gidip tatil yapacaktık. Ama depremden dolayı gidemedik. Tatil olmamasından dolayı hem mutluyuz hem de üzüntülüyüz" dediler.

Bazı öğrenciler ise derslerindeki açığı kapatmak için tatilin olmamasının isabetli bir karar olduğunu belirterek, "Depremden dolayı okulumuza ara vermiştik. Bu nedenle derslerimizden çok geri kaldık. Tatilin olmamasından dolayı biraz üzüntülüyüz, ama mutluyuz da. Bu derslerimizi kapatmak için iyi bir fırsat" ifadelerini kullandılar.

Yarıyıl tatiline giremeyip eğitim ve öğretimlerine devan eden öğrenciler, kar yağışını fırsat bilip ders aralarında okul bahçesinde kartopu ve futbol oynayarak eğlendiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler