Van'da mayınlı tuzak: 4 yaralı

 Van'ın Saray ilçesinde terör örgütü mensuplarınca yük trenine düzenlenen mayınlı saldırının ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerini hedef alan uzaktan kumandalı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker yaralandı. Valilikten yapılan yazılı

Van'da mayınlı tuzak: 4 yaralı

 

Van'ın Saray ilçesinde terör örgütü mensuplarınca yük trenine düzenlenen mayınlı saldırının ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerini hedef alan uzaktan kumandalı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker yaralandı.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Van-Kapıköy seferini yapan 54202 sefer sayılı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'na ait yük treninin, Saray-Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığı ile Saray Kapı Hudut Takımı arasındaki Keçikayası köyü yakından geçtiği esnada bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu demir yolu zarar gördü ve 6 vagon raydan çıktı.

 

Görevlilerin haber vermesi üzerine Çaybağı Karakol Komutanlığı, Özalp İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Asayiş Komando timleri zırhlı araçlarla olay yerine sevk edildi. Bu sırada ikinci bir el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 astsubay, 1 uzman jandarma çavuş ile 2 jandarma eri yaralandı, araçlar hasar gördü.

 

Ambulanslarla Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürülen yaralılar, burada yapılan müdahalenin ardından helikopterlerle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özalp Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı, teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler