Van'da depremler 2 yıl daha sürecek

VAN'da dün gece yarısı meydana gelen ve korkuya neden olan 4.6 büyüklüğündeki depremin 2011 yılında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğu belirtildi. Jeoloji Mühendisleri Odası Van Temsilcisi Murat Yaşar, Van'da 2 yıl daha 4 ile 5.5 büy

Van'da depremler 2 yıl daha sürecek
VAN'da dün gece yarısı meydana gelen ve korkuya neden olan 4.6 büyüklüğündeki depremin 2011 yılında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğu belirtildi. Jeoloji Mühendisleri Odası Van Temsilcisi Murat Yaşar, Van'da 2 yıl daha 4 ile 5.5 büyüklüğünde artçılar beklediklerini söyledi.
 
Van'da 23 Eylül 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları hala devam ediyor. Dün saat 01.35'te merkez üssü Mollakasım Mahallesi olan Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğündeki depremin de 7.2 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğu belirtildi. Jeoloji Mühendisleri Odası Van Temsilcisi Murat Yaşar, korkulacak bir durumun olmadığını, ancak tedbirlerin de elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.
 
ARTÇILAR SÜRECEK
 
Van bölgesinde 10 tane aktif fayın bulunduğuna dikkat çeken Yaşar, son depremlerin Van'ın Çaldıran İlçesi'nde 1976 yılıda kırılan ve 7.5 büyüklüğünde deprem üreten fayın biriken enerjisini aldığını söyledi. 7.2 büyüklüğündeki depremin artçılarının 2 yıl daha süreceğini ifade eden Yaşar, "Şu anda korkulacak bir durum yok. Bu depremler beklediğimiz depremler. Bundan sonra da 4 ile 5.5 arasındaki büyüklükte depremler bekliyoruz. Bu depremler risk olabilir. Çünkü Van'da hala ağır hasarlı ve içinde yaşam olan evler var. Bunlar biran önce yıkılmalıdır. Ayrıca hala 2'nci derece deprem bölgesi konumunda olan Van'ın en kısa sürede 1'nci derece olması gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler