Valilik Silvan bilançosunu açıkladı

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, aralarında eşbaşkanlarında bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığını, çok sayıda el yapımı bomba, uzun namlulu silah ve patlayıcı madde ele geçirildiğini bildirdi. Diyarbakır Valiliğinden yap

Valilik Silvan bilançosunu açıkladı

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, aralarında eşbaşkanlarında bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığını, çok sayıda el yapımı bomba, uzun namlulu silah ve patlayıcı madde ele geçirildiğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Silvan ilçe merkezinde yer alan cadde ve sokaklara çok sayıda bomba tuzaklı barikat kurduğu ve hendek kazdığı, yine Silvan ilçesi şehir merkezinde ambulansların geçişini engelleyerek bir sağlık ocağını işgal ederek kullanılmaz hale getirdiği bu şekilde vatandaşların can ve mal emniyetini tehlikeye attığı, ayrıca seyahat özgürlüğü ve sağlık hizmetinden yararlanma hakkını engellemeye çalışan terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik olarak 18-19 Ağustos tarihlerinde operasyon düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, "7. Kolordu Komutanlığı ve Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı unsurların da çevre güvenliğini alarak destek verdiği operasyonda, ilimiz Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve diğer operasyonel birimlerinin de katılımıyla toplam 700 güvenlik görevlisi görev aldı. 18 Ağustos 2015 tarihinde düzenlenen operasyonda 1 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 2 terör örgüt mensubu yaralı olarak ele geçirildi ve 1 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Aynı çalışmanın devamı niteliğinde 19 Ağustos 2015 günü düzenlenen operasyonda ise aralarında eş başkanlarında bulunduğu 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan operasyonlar neticesinde, 3 adet otomatik av tüfeği, 298 adet av tüfeği fişeği, 439 adet bixi/kanas fişeği, 1 adet tabanca, 53 adet boş EYP, 9 adet patlamamış EYP, 8 adet demir boru kesilmiş EYP, 14 adet bombalı düzenek, 17 litre bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, 17 litre benzin, 9 adet roket başlığı, EYP yapımında kullanılan toz malzeme, 6 adet roket atar sevk fişeği, 400 adet torpil, mutfak tüpü içine hazırlanmış kablo düzenekli bomba ve çok sayıda elbise, ayakkabı, kablo ele geçirilmiştir. Operasyonlar sırasında İlçe merkezinde terör örgütü mensuplarınca mahalle, sokak giriş ve çıkışlarını engellemek amacıyla yapılan 20 barikat (4 tanesi bombalı araçla tuzaklanmış barikat) ile bomba tuzaklı toplam 14 hendek imha edilerek güvenlik kuvvetleri marifetiyle kaldırıldı. Ayrıca kullanılmaz hale getirilen sağlık ocağı tekrar hizmet verecek hale getirildi. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde devam etmektedir" denildi.

Valilik Silvan bilançosunu açıkladı

Valilik Silvan bilançosunu açıkladı

Valilik Silvan bilançosunu açıkladı

Valilik Silvan bilançosunu açıkladı

Valilik Silvan bilançosunu açıkladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam