Vali Türker, Agc’yi Ziyaret Etti

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden Vali Muammer Türker, "G-20 Liderler Zirvesi Antalya'ya lig atlattı" dedi. Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu üyeleri

Vali Türker, Agc’yi Ziyaret Etti

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden Vali Muammer Türker, "G-20 Liderler Zirvesi Antalya'ya lig atlattı" dedi.

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu üyelerince karşılanan Vali Türker, Cemiyet'in Kaleiçi'ndeki binasını gezdi, Türkiye'de basın sektörünün kısa bir tarihini anlatan Basın Müzesi sergisini ilgiyle karşıladı.

Ziyaretinde Antalya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vali Türker, Antalya'ya ilişkin artık dünyada algının olumlu anlamda değiştiğini, değişmeye de devam edeceğini belirterek, zirvenin kentte lig atlattığını söyledi. Bu değişimi Antalya Havalimanı'nda dünya liderlerini uğurlarken kente ilişkin aldıkları geri bildirimde de çok açık bir şekilde gördüklerini anlatan Vali Türker, başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere birçok liderin Antalya'ya yeniden gelme dileğini ilettiğini söyledi.

G-20 dolayısıyla Antalya'nın önemli bir yatırım aldığına dikkat çeken Vali Türker, "Sonuçta yapılanlar G-20 için olsa bile kentte kalıcı eserler haline geldi. Kavşaklardan Zirvenin gerçekleştiği bölgenin internet altyapısının iyileştirilmesine, gözle görülmeyen Serik'te sel baskınları ve taşkınlara ilişkin alt yapı düzenlemelerine aynı zamanda turizmde önemli bir marka olan Belek bölgesinde kalıcı yatırımlar oldu" diye konuştu.

Zirvenin ardından artık burada ortaya çıkan enerjinin sürdürülebilir olmasının önemli bir konu olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Türker, bu amaçla G-20 Antalya Zirvesi'nin logosunu kalıcı olarak kullanmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Muammer Türker, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'yla da irtibata geçerek, gerekirse logonun fikri mülkiyet hakları da alınarak Antalya'nın dünyanın en önemli zirvelerinden birine ev sahipliği yaptığını her platformda vurgulamayı amaçladıklarını söyledi. Vali Türker, bu amaçla turizmcilerle birlikte bir çalışmayı yürüttüklerini ve ilerleyen günlerde G-20 sonrasını tartışmaya açacak geniş katılımlı bir toplantıyı planladıklarını aktardı.

Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni ise ziyareti dolayısıyla Antalya Valisi Türker'e teşekkürleriyle birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin flamasını takdim etti. Yeni, G-20'den Antalya'nın büyük bir başarıyla çıktığını, bu noktada başta Vali Türker olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etti.

Vali Türker, Agc’yi Ziyaret Etti

Vali Türker, Agc’yi Ziyaret Etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler