Vali Öz Fatih camiini inceledi!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar’da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi Fatih Cami ve diğer restorasyon çalışmalarını inceledi.   Restorasyon çalışmaları hakkında Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve teknik ekipten bil

Vali Öz Fatih camiini inceledi!
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar’da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi Fatih Cami ve diğer restorasyon çalışmalarını inceledi.
 
Restorasyon çalışmaları hakkında Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve teknik ekipten bilgi alan Vali Öz, Şehrimizin tarihi değerlerinin, kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve insanlarda tarih bilincinin oluşturulması yönündeki çalışmaların büyük ve uzun soluklu çalışmalar olduğunu ifade ederek; “Ortahisar ve çevresindeki çalışmalar, yaklaşık 2 milyon liraya mal olan büyük bir kentsel yenileme projesinin adım adım uygulanmasını gerektiriyor. Bunun içerisinde kamulaştırmalar, yıkımlar, yeniden restorasyonlar var. Kanuni Evi, Fatih Cami’nin restorasyonu, Surların tarihe uygun olarak hazırlanması gibi projelerle burayı adım adım restore ederek o bölgeyi iyileştireceğiz. Bu çalışmalara destek veren Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Vali Öz, aynı bölgede bulunan tarihi Pertevpaşa Konağını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
dsc_8106.jpg
 
dsc_8111.jpg
 
dsc_8114.jpg
 
dsc_8130.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler