Vali Kızılcık 190 enstrüman dağıttı

Vali Dr. Recep Kızılcık Sürmene Kaymakamlığı’nca düzenlenen “Okulda, ailede, sokakta şiddeti yok etme projesi” kapsamında çocuklara 190 adet enstrüman dağıttı.Vali Kızılcık, törende yaptığı konuşmada “İlçemizde düzenlenen bu tür organizasyonlar çerçevesin

Vali Kızılcık 190 enstrüman dağıttı

Vali Dr. Recep Kızılcık Sürmene Kaymakamlığı’nca düzenlenen “Okulda, ailede, sokakta şiddeti yok etme projesi” kapsamında çocuklara 190 adet enstrüman dağıttı.

Vali Kızılcık, törende yaptığı konuşmada “İlçemizde düzenlenen bu tür organizasyonlar çerçevesinde geçen yıl ilkini bu yıl ikincisi olmak üzere iki defadır bu güzide ilçemize gelerek gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Çok değerli Kaymakamın başarı ile uyguladığı programların çerçevesinde açılışına enstrümanların dağıtımına bizzat katılmayı arzu ettim. Bu benim için hem sizlerle bir arada olabilme hem de bu tür etkinlileri uygulayanlara moral ve motivasyon açısından önemlidir” dedi.

Devletin asıl görevinin toplumdaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yapan Vali Kızılcık, “Devlet olarak bu tür projelerle yeni ufuklar açan problemlerin nedenlerini ortadan kaldıran, sadece sonuçları ile ilgilenen değil, mücadele eden tabiri caizse sinekleri öldürmektense bataklığı kurutmaktır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın ruhen ve fizikken kendisine güvenebilen birer birey olarak yetişmesi aynı zamanda çağdaş bireyler olarak en az bir enstrüman çalabilmesi ve böylece Ulu Önder Atatürk’ün kurup bizlere yani gençlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet yaşatabilecek gençlerimizi yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Sürmene Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan da ilçedeki uyguladıkları projelerle gençlerin daha donanımlı ve daha kültürlü, şiddete değil eğitime sanata yönelik yetişmeleri için bu tür projelere devam edeceklerini söyledi.

Törenden sonra Zübeyde Hanım Anaokulu’na giderek buradaki minik öğrencileri ziyaret eden Vali Kızılcık, okul öncesi öğretmenlerine Kaymakamlık tarafından düzenlenen seminerde gösterdikleri başarıdan dolayı sertifikalarını verdi.

Vali Dr. Recep Kızılcık ilçede uygulanan Yaşlılara Evde Bakım Projesi kapsamında 51 yaşlı vatandaşla çay fabrikasında bir öğle yemeği yerken, yemekte yaptığı konuşmada “Bu projeyi çok önemsiyorum. Yaşlılar bizim toplumumuzun baş tacıdır. Elleri öpülesi büyüklerimizin sağlıklı ve huzurlu yaşamaları için devletimiz olarak elimizden gelen her türlü imkanı kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık daha sonra Sürmene’de yapımı devam ededen gençlik merkezine giderek incelemelerde bulundu. Vali Kızılcık, Trabzon’a dönüşünde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün Arsin ilçesinde düzenlediği dalgıçların tatbikatını izleyerek kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler