Vakfıkebir'de kadınlar kooperatifleşiyor!

Tarımsal alanda üretim yapan kadınlar güç birliği oluşturmak için kolları sıvadı. İlk adım ise Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde atıldı.   Örgütlenme öncesi gerekli bilgi ve donanımlara sahip olmak için geçen yıl bir araya gelen kadınlar, bir yıldan beri ça

Vakfıkebir'de kadınlar kooperatifleşiyor!
Tarımsal alanda üretim yapan kadınlar güç birliği oluşturmak için kolları sıvadı. İlk adım ise Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde atıldı.
 
Örgütlenme öncesi gerekli bilgi ve donanımlara sahip olmak için geçen yıl bir araya gelen kadınlar, bir yıldan beri çalışmalara ve kendilerini geliştirmeye devam ettiler.
 
HEDEF FARKINDALIK OLUŞTURMAK
 
Kasım ayından beri devam eden eğitim çalışmalarında kadınlara eğitmen olarak destek veren İnci Emirzeoğlu programla ilgili şu bilgileri verdi: "Eğitimlerimizi bireysel gelişim, kurumsal gelişim, kooperatifçilik ve girişimcilik başlıkları altında yaptık. Bu ana kadar bireysel gelişim, kurumsal gelişim ve kooperatifçilik eğitimlerini tamamladık. Şubat ayında da girişimcilik eğitimlerini yaparak eğitim faslını kapatacağız. Bireysel gelişim eğitimlerinin amacı; kadınların özlerinde var olan kapasitelerini açığa çıkarmak, birçok konuda farkındalık oluşturmaktır. Eğitim konu başlıklarımız içinde; özgüven, duygusal zekâ, duygular, kıskançlık ve rekabet, liderlik ve takım oyunu, toplumsal cinsiyet, kadının insan hakları, iletişim becerileri ve beden dili, nefes teknikleri, Nlp konuları vardı. 
 
kadin-1-002.jpg
 
Özgüven, nefes teknikleri ve Nlp konuları üzerinde ayrı ayrı durduğumuz gibi iki ay süren eğitim süresince de sık sık değinilmiş, bu önemli konuları, daha başarılı olabilmek, hedeflerine ulaşmaları için nasıl kullanılacağına yer verilmiştir. Nefesin gücü ve nlp ile yaşamlarını nasıl değiştirebilecekleri, mükemmelliğe nasıl ulaşabilecekleri, zihinsel ve ruhsal gelişimlerinin iyileştirilmesinde nasıl kullanabileceklerini fark etmişler, hayata bakış ve algılama biçimlerini hedefleri ile örtüştürmeyi başarmışlardır. Kadınlar; doğru nefes almanın artıları, duyguları kontrol edebilmek, iletişim becerilerini geliştirmek ve bütün bunları düşlerini gerçekleştirebilmek için kullanabilmek konularında deneyim kazanmışlardır. Alınan kurumsal gelişim, kooperatifçilik ve girişimcilik eğitimleri ile de kooperatifleşme öncesi donanımları pekiştirilmiştir. 
 
kadin-2-002.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam