Uzman Çavuşlardan belediyelere başvuru

2 yıllık zorunlu hizmeti tamamlayan uzmanlar zabıta olmak için akın ediyor. Çatalca'da 3 kişilik kadro için 2 bin 500 başvuru geldi...TSK'da 2 yıllık zorunlu hizmeti tamamlayan uzman çavuşların gönlünde 'zabıta'lık yatıyor. Zorunlu hizmet sonrası görevden

Uzman Çavuşlardan belediyelere başvuru

2 yıllık zorunlu hizmeti tamamlayan uzmanlar zabıta olmak için akın ediyor. Çatalca'da 3 kişilik kadro için 2 bin 500 başvuru geldi...

TSK'da 2 yıllık zorunlu hizmeti tamamlayan uzman çavuşların gönlünde 'zabıta'lık yatıyor. Zorunlu hizmet sonrası görevden kendi isteğiyle ayrılıp yasadan yararlanarak belediyeye geçmek isteyenler kadro bekliyor.
 
REKOR ÇATALCA'DA
 
İstanbul'da talebin en yoğun olduğu ilçe Çatalca. 3 kişilik zabıta kadrosu için 2 bin 500 uzman erbaş müracaat etti. Esenyurt Belediyesi'nin 30 zabıta açığına 500, Silivri'de 30 kişilik kadro için 446 uzman erbaştan başvuru geldi. Beykoz'da 1 kişilik kadro için 194, Üsküdar'da 19 kişilik kadro için 100 başvuru yapıldı. Beşiktaş'ta 17 uzman erbaş kadroya alındı.
 
İZMİR'DE DE AYNI
 
Manisa Belediyesi'nde 20 uzman çavuş zabıta olarak göreve başladı, 200 uzman çavuş kadro bekliyor. Muğla Belediyesi'ne 2 yılda 110 erbaş ve uzman çavuş zabıta olmak için başvurdu. İzmir Karşıyaka'da 30 uzman çavuş görev yapıyor. Bu yıl 550 başvuru geldi. Sözleşmeli erlerin maaşları görevlere göre değişiyor. Ücretler bin 300 ila 2 bin lira arasında. Güneydoğu'da görev alana ekstra 200 lira ödeniyor. Zabıta maaşları ise bin 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor, mesai ücreti de var.
 
İlk başta biraz uyum sorunu yaşadık
 
2 yıllık zorunlu görevin ardından TSK'dan istifa edip zabıta olan uzman erbaşlar AKŞAM'a konuştu. Şu an Silivri Belediyesi'nde zabıta olarak görev yapan Ulaş Gürkan; '30 yaşındayım. Yaptığımız işe orantılı olarak arkamızda duracak herhangi bir kanun yoktu, o yüzden bıraktım. Belediyede çalışmaktan memnunum, uzman çavuşluktan daha iyi. İlk başlarda biraz uyum sorunu tabi ki yaşadık ancak şimdi hiçbir problem bulunmuyor' dedi.
 
Serdar Yılmaz ise '25 yaşındayım. Uzman çavuşluktan ayrılmamın sebebi o günün şartları, vahim olaylar ve çıktığımız operasyonların uzunluğu, 30-35 gün arazide kalmamız gibi nedenler. İlk zamanlar uyum sorunu yaşadım ancak son aylarda bu sorunu aştık' diye konuştu.
 
Seçim yapmakta zorlanıyorum
 
3 kişilik boş kadro için 2 bin 500 başvuru alan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara şaşkın: Sayıyı görünce şaşırdık. Personeli hangi kritere göre seçeceğimizi bilemiyoruz. Askerler sanırım zor şartlarda çalışmak yerine belediyeleri tercih ediyor. 29 yaş altında olanlar normal zabıta, üstünde olanlar trafik zabıtası olarak başlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam