'Üzerimizden silindir geçti'

 ZMİR Nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların verdiği tahliye taleplerini kabul ederek, 464 gündür tutuklu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'in tahliyesine karar verdi. Genç, Yeni Şakran Cezaevi'nden serbest bırak

'Üzerimizden silindir geçti'

 

ZMİR Nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların verdiği tahliye taleplerini kabul ederek, 464 gündür tutuklu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'in tahliyesine karar verdi. Genç, Yeni Şakran Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi'ne Mayıs ve Kasım 2011'de düzenlenen iki operasyon sonrası açılan ve İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren 130 sanıklı Büyükşehir Belediyesi davasında tutuklu sanık kalmadı. İlk önce 22 tutuklu sanıkla başlayan davada 4 Temmuz'da yapılan son duruşmada sadece tek tutuklu sanık Pervin Şenel Genç kaldı. Avukat Atilla Ertekin, 8 Temmuz'da İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yaptı. Mahkeme dosyayı 24 Temmuz'da 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İtirazı değerlendiren 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bugün Pervin Şenel Genç'in tahliyesine karar verdi. Karar Cezaevi'ne faksla bildirildi. Karar, Büyükşehir Belediyesi'nde sevinç yarattı. Mesai arkadaşları ve kardeşi Nagehan Genç, Pervin Şenel Genç'i almak için Yeni Şakran Cezaeevin gitti.

 

GENEL SEKRETERİ CEZAEVİ ÖNÜNDE BAŞKAN KOCAOĞLU KARŞILADI 

 

İzmir Nöbetçi 10'ncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen 464 gündür tutuklu olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'i Yeni Şakran Cezaevi'ndan çıkışında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve bürokratlar karşıladı. Genç, kendisini Ekim ayındaki duruşmaya hazırladığını kararın sürpriz olduğunu belirterek, asıl beraat edince sevineceğini söyledi. 

 

Pervin Şenel Genç'i Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanısıra Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü, belediye bürokratları, çalışanlar ve Genç'in yakınları karşıladı. Cezaevi yakınında bir akaryakıt istasyonundan sevenleriyle hasret gideren Genç, hiç hak etmedikleri bir uygulama ile karşılaştıklarını söyledi. Genç, "Çok heyecanlıyım. Hayırlısı olsun. Beraatimizi de bekliyoruz. Gerçekten zor günler geçirdik. Sabrın sonu selametmiş. Hiçbir zaman isyan etmedim. Bunu bize yapanlar utansın. Zamanı geldiğinde geniş bir şekilde konuşacağım" dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 2 Mayıs 2011'den itibaren başlayan tutukluluk süreçlerinin Genç'in çıkmasıyla son bulduğunu söyledi. Dileğinin davanın tamamından beraat etmek olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, "Zaten Büyükşehir Belediyesi'nde bir şey yoktu. Bunu İzmir'de biliyordu. Dünya alem öğrendi. Ben İzmirlilere bize destek verdiği için sonsuz teşekkürler ediyorum. Bir an olsun güvenlerinden şüphe etmediler. Basınımız da bizi destekledi. Sadece olayların başında birkaç basın kuruluşu başka yerlerden aldığı bilgileri yazdı. Ama bizi bilenler, tanıyanlar sahip çıktılar" dedi. 

 

Büyükşehir Belediyesi'nin 300 bürokratının ifadesinin alındığını, 100'ü hakkında dava açıldığını dile getiren Kocaoğlu, "Hiç birisi bu zorlu süreçte görevlerini bırakmadılar. İstifa etmeden çalışmalarına devam ettiler. Bu badireye başarıyla atlattık. Başımıza örülmek istenen çorabı kabul etmedik. Çok büyük bir çile çektik. Bir an önce beraat istiyoruz. Zaten itibarımızda bir sarsılma olmadı. İzmir halkı itibarımızı bize verdi. Onların güveni tamdı. Çok mutlu ve sevinçliyiz. Sadece Pervin kalmıştı o da çıktı. İlk operasyonda girşmişti. En son o çıktı" dedi.

 

Genel sekreter Pervin Şenel Genç'i tahliyesinde bir isim daha yalnız bırakmadı. Cezaevi'nde 12 yıldır yatan Genç'in arkadaşı Gülsen Kaya da tahliye olduktan sonra Genç'e sarıldı. 

 

GENÇ, İFTAR YEMEĞİNE KATILDI 

 

Aziz Kocaoğlu, makam arabasında yanına oturttuğu Genç'i daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin muhtarlara iftar yemeği verdiği Tarihi Havagazı fabrikasına götürdü. Genç, burada da alkışlarla karşılandı. Gerek belediye çalışanları gerekse muhtarlarla el sıkışan Genç, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genç, "Çok sevinçliyim. Asıl beraat kararını aldığımızda sevineceğiz. Adalet'in yerini bulması yolunda bir aşama daha kaydedildi. Ağır gitse de bir aşamadır. Sabrın sonu selamettir" dedi. 

 

Kararı çok beklemediğini, kendisini 11 Ekim'de yapılacak duruşmaya hazırladığı için sürpriz olduğunu dile getiren Genç, göreve başlamasıyla ilgili henüz bir açıklama yapamayacağını, emeklilikle ilgili de bir kararı olmadığını söyledi. Genç, cezaevindeki anılarıyla ilgili ise bir kitap hazırlığı içinde oldukarını belirtti. 

 

Aziz Kocaoğlu ise muhtarlara yönelik yaptığı konuşmada Pervin Şenel Genç'in tahliye edildiği haberini verdi. Kocaoğlu, "Ben tüm İzmirli hemşehrilerimize cani yürekten teşekkür ediyorum. Bir kişi hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi mezhepten, hangi dinden, hangi siyasi partiden olursa olsun bir İzmirli hemşehrimiz bize bu operasyon süresince kötü söz söylemedi. 'Bunların da suç olabilir' demedi. Hep yanımızda durdu, hep bizi destekledi. Türkiye'deki bütün vatandaşlarımız, bizim dürüstlüğümüz, çalışkanlığımız, namuslu oluşumuz hakkında bir tek kelime söylemedi. Ve bugün Pervin kardeşimin de özgürlüğüne kavuştu. Zaten İzmirli bizden emindi. İzmir'de hizmetlerin aksamaması için tutuklu olmayanlar tutukluluların de işlerini yaptılar. Bugünlere geldik" dedi. 

 

KOCAOĞLU: ÜZERİMİZDEN SİLİNDİR GEÇTİ 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bir büyükşehir belediyesi düşünün. 300 üst düzey yöneticimiz karakolda sorguya çekildi. 100'den fazlasına dava açıldı. Zaman zaman 40, zaman zaman 15 arkadaşımız tutuklandı, salıverildi, tekrar tutuklandı. Yani üzerimizden silindir geçti. Biz İzmirlilerin desteğiyle yıkılmadan, çözülmeden, paniğe kapılmadan buraya geldik. Ramazan ayındayız hergün sınavdan geçiyoruz. Ben 3-4 gün sonra 65 yaşına gireceğim. Sınavdan geçiyoruz, hatalarımızdan arınmaya iyi insan olmaya çalışıyoruz. Bu da bir sınav. Bundan da çok ders aldık. Yarın yaşarsak başka sınavlar için de tecrübe, deneyim kazandık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler