Uysal Engeliler Haftasını Kutladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2015 yılı Aralık ayı meclis toplantısının ilk oturumu bu gün yapıldı. Başkan Uysal meclisin açılışında yaptığı konuşmada Engelliler Haftasını kutladı. Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nin 2015 yılı Aralık ayı toplantıl

Uysal Engeliler Haftasını Kutladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2015 yılı Aralık ayı meclis toplantısının ilk oturumu bu gün yapıldı. Başkan Uysal meclisin açılışında yaptığı konuşmada Engelliler Haftasını kutladı.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nin 2015 yılı Aralık ayı toplantılarının birinci birleşimi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada Konya'da düzenlenen Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonasında şampiyonluk kupasını kazanan Kdz. Ereğli Belediyespor takımı sporcularını kutladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi olarak engellilerin her türlü sorununu takip ettiklerini ifade eden Uysal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Geldiğimizden beri Ereğli'de engellilerin yardım almadan yaşamalarını kolaylaştırıcı önlemler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda geçen sene engelli koordinasyon merkezi kurduk. Daha sonra Dünya Engelliler Haftası'nda bir haftalık etkinliklere katıldık. Yarın da Engellilere yönelik Akülü araç şarj istasyonu açılışını yapacağız. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bundan sonra atılması gereken adımları da birlik beraber içinde atarız. Önemli olan kafalarda engel kalmasın. Bizler de bunları başaracağımıza inanıyorum. Bize daha büyük başarılar gerekiyor. Daha neler yapabiliriz, bunu kendimize sormamız lazım. Engelli konusu çok önemli. Geleceğin en önemli sosyal politikalarından bir tanesi. İnşallah önümüzdeki günlerde bu başarılar artmalı. Sadece Oturarak Voleybol değil, yüzme, atletizm gibi konularda da. Empati istasyonları kurmamız lazım. Hepimiz engelli adayıyız. Otururken, yürürken bile engelli olabiliriz. Toplumun dikkatini bu konuya çekmemiz lazım. Bu toplumsal bir sorun. İnşallah önümüzdeki günlerde fiziksel engellilerin, tüm engellilerin ve ailelerinin yanında olalım. Yaza doğru inşallah arkadaşlar da yeni istasyonlar kurar da o günleri yaşarız. Gözü görmeyen, fiziksel engeli olan arkadaşın nasıl voleybol, futbol oynadığını, sosyal hayata nasıl katıldığını göstermemiz lazım. Güzel bir ilçeyiz. Buna uygun hareket etmemiz lazım. Belediye olarak her türlü güzelliğin yanındayız."

Toplantıda CHP Grubu Sözcüsü Cumhur Nalcı'da Kdz. Ereğli Belediye spor Oturarak Voleybol takımını tebrik ederek, kendileri ile gurur duyduklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı oyuncusu ve Belediye Meclis Üyesi Nazım Erdoğan'da şampiyona hakkında meclise bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde bulunan Bağlık Mahallesi Aktaş Sokak'ta inşa edilmekte olan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu'nun parselindeki imar yolu ile belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin takası konusu oy birliğiyle İmar Komisyonu'na, Belediyenin 2016 mali yılı gelir tarifesinin görüşülmesine ilişkin gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na, resmi kurum imar tadilatlarının görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi. Toplantıda son olarak Ereğli Belediyesi Performans Değerlendirme Kriterleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik ile Belediye birimlerinin hizmetlerinde kullanılmak üzere muhtelif araçlarının alınmasına ilişkin iki gündem maddesi de oy birliğiyle Hukuk İşleri Komisyonu'na havale edildi.

Toplantının ikinci oturumu yarın gerçekleşecek.

Uysal Engeliler Haftasını Kutladı

Uysal Engeliler Haftasını Kutladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam