Utanç' için Bakanlık devrede!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nde, 16 yaşındaki zihinsel engelli G.H.'yi alıkoyup, 44 gün süreyle tecavüz ettikleri ileri sürülen 3 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, itiraz et

Utanç' için Bakanlık devrede!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nde, 16 yaşındaki zihinsel engelli G.H.'yi alıkoyup, 44 gün süreyle tecavüz ettikleri ileri sürülen 3 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, itiraz etti.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Balıkesir Edremit'teki tecavüz vakası ile ilgili olarak Aile Bakanlığı Hukuk Müşavirliğimiz sabahtan bu yana yoğun şekilde çalıştı. Hukuk müşavirliğimiz davaya müdahil olarak zanlıların tutuksuz yargılanmasına itiraz etti" dedi.
 
Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da bir üst mahkemeye başvurarak, 3 şüphelinin serbest bırakılması kararına itiraz ettiği öğrenildi.
 
Narlı Köyü'ndeki bir eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, 44 gündür zorla alıkonulup, tecavüze uğradığı öğrenilen zihinsel engelli G.H.'yi kurtarıp, T.S. (38), A.Y. (40) ile Ö.Y.'yi ;(49) gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.
 
Öte yandan, yüzde 67 zihinsel engelli raporu bulunan ve polisteki ifadesinde, kendi isteği ile evlenmek için evden kaçtığını ve babasının yanına dönmek istemediğini söyleyen G.H., bir kız yetiştirme yurduna teslim edildi.
 
ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇ KIZIN BABASI DA GÖZALTINA ALINDI
 
Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınoluk beldesinde, 16 yaşındaki engelli kıza 40 gün boyunca evde alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, engelli kızın babası, kızını para karşılığı cinsel ilişkiye zorlamak iddiasıyla gözaltına alındı.
 
Altınoluk beldesinde 16 yaşındaki engelli G.H.'ye 40 gün boyunca evde alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen T.S., A.Y. ve Ö.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı şahısların tutuklu yargılanmalarına ilişkin mahkemeye itirazda bulundu.
 
G.H.'nin adliyede verdiği ifade doğrultusunda, baba İ.H., kızını para karşılığı cinsel ilişkiye zorlamak iddiasıyla jandarma ekiplerince gözaltına alındı. G.H.'yi para karşılığı bir erkekle ilişkiye girmeye zorlayan ve G.H. ilişkiyi kabul etmeyince, reşit olmayan ablası N.H.'yi zorla ilişkiye soktuğu iddia edilen baba İ.H ile abla ile para karşılığı ilişkiye girdiği öne sürülen H.Ü. Edremit Adliyesine sevk edildi.
 
Dün, çıkartıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmalarına karar verilen 3 zanlıdan birinin G.H.'yi evlenme vaadiyle bir arkadaşının evine götürdüğü, daha sonra da diğer zanlı olan arkadaşıyla ilişkiye girmeye zorladığı ve sadece bir şahısla ilişkiye girdiği öne sürüldü. Baba İ.H., kızını zorla alıkoyan 3 şahsın gözaltına alınmasından sonra kızını geri istediğini söyleyerek, Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilmemesini istemişti.
 
DEMET AKALIN'DAN TEPKİ
 
Öte yandan, iddiaların ardından ünlü pop sanatçısı Demet Akalın da, sosyal paylaşım sitesi twitter'den olay tepki gösterdi. Akalın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e seslenerek, "44 gün engelli bir kız çocuğuna tecavüz eden üç manyak Allah belanızı versin. Çürüyün. Şu tecavüzcülere el atan devlet adamı kalbimi kazanır. Yürünecekse bu tecavüz için yürürüm. Benimle gelecek bir sürü insan tanıyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler