Ünlü Türkücü hayatını kaybetti

Kıbrıs Barış Harekatı ile 12 Eylül askeri darbe bildirisinin ardından radyoda çalınan “Yine De Şahlanıyor” türküsüyle belleklere kazınan ünlü sanatçı Hasan Mutlucan 85 yaşında İstanbul’da öldü.İstanbul Suadiye’deki evinde yaşayan ve Alzheimer hastası olan

Ünlü Türkücü hayatını kaybetti

Kıbrıs Barış Harekatı ile 12 Eylül askeri darbe bildirisinin ardından radyoda çalınan “Yine De Şahlanıyor” türküsüyle belleklere kazınan ünlü sanatçı Hasan Mutlucan 85 yaşında İstanbul’da öldü.

İstanbul Suadiye’deki evinde yaşayan ve Alzheimer hastası olan Mutlucan, dün rahatsızlanınca Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Mutlucan kalp yetmezliği sonucu dün 15.20 sıralarında yaşamını yitirdi. Mutlucan’ın, yarın Erenköy Galip Paşa Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi. 1926 yılında doğan Mutlucan, 1940’ta dekoratör çırağı olarak çalıştığı tiyatroda oyunculardan biri rahatsızlanınca ilk defa sahneye çıktı. İstanbul Belediye Konservatuvarı’na girdikten sonra gelen teklifleri reddederek, 1973’te TRT radyosunda yaptığı kısa programlarla tüm Türkiye’de sesini tanıttı. Sadi Yaver Ataman’ın ısrarıyla kahramanlık türküleri söyleyen ve bir de plak çıkartan Mutlucan’ın asıl tanınırlığı 12 Eylül darbesiyle oldu. Darbe bildirisinin ardından Mutlucan’ın “Kahramanlık Türküleri” albümünden “Yine de Şahlanıyor” türküsü çalındı. Bu türkünün ardından Mutlucan’ın adı darbeyle özdeşleşti.

‘Dehşetli bozuluyorum’
Kısa süre önce verdiği bir röportajda kendisini “sosyal demokrat çizgide ve darbe karşıtı” olarak tanımlayan Mutlucan, “Dehşetli bozuluyorum. Çünkü darbe sanatçısı değilim. Kahramanlık türküleri insanlara tesir eden bir şeydi. Yukarı kademelerden bazı kişiler beni maalesef kullandılar. Darbecilere mal etmek istediler, o türkülerden soğuttular beni” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam