Ünlü komedyen yoğun bakımda!

Diyabet koması nedeniyle ameliyat edilen Yalçın Menteş yoğun bakımda alındı, Menteş'in durumu ciddi.'Tatlı Kaçıklar' dizisiyle yıldızı parlayan, son olarak 'Akasya Durağı'nda oynayan komedi oyuncusu Yalçın Menteş, şeker koması nedeniyle hastaneye kaldırıl

Ünlü komedyen yoğun bakımda!


Diyabet koması nedeniyle ameliyat edilen Yalçın Menteş yoğun bakımda alındı, Menteş'in durumu ciddi.

'Tatlı Kaçıklar' dizisiyle yıldızı parlayan, son olarak 'Akasya Durağı'nda oynayan komedi oyuncusu Yalçın Menteş, şeker koması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Cuma günü operasyona alınan oyuncunun sağ bacağının kesildiği öğrenildi. Oyuncu arkadaşı Tuna Arman'ın sosyal medyadan hastaneye kaldırıldığını duyurduğu Menteş'in sağlığıyla ilgili ailesinin isteği üzerine açıklama yapılmadı. Ancak hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre sanatçının operasyon sonrası sağlık durumunun ciddi, yoğun bakımda kritik süreci aşması bekleniyor.

'2 TANKER İÇKİ İÇTİM'
Şov dünyasına katıldığı komedi yarışmasında kendini göstererek adım atan Menteş'in yıldızı Mehmet Ali Erbil ile başrolü paylaştığı 'Tatlı Kaçıklar' dizisiyle isim yaptı. Menteş, 'Charlie' isimli bir maymunla stand up gösterileri de yaptı. Menteş uzun yıllar yaşadığı alkol sorunundan oğlunun doğum gününde bırakmaya karar vererek kurtulmuştu. Beyninde pıhtılaşma olan ve felç tehlikesi geçiren Menteş, 5 yıl alkol tedavisi görüp içkiyi bıraktıktan sonra "30 yılda iki tanker içki içtim" açıklamasında bulundu.


UZMANLAR NE DEDİ?

Prof. Dr. İlhan SATMAN
(İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi)
'Diyabet nedeniyle her 20 saniyede 1 bacak kesiliyor'
"Diyabet, dünyada ayak amputasyonuna (kesilmesine) yol açan nedenlerin başında gelmektedir. Dünya'da her 20 saniyede bir, diyabet nedeniyle bir hastanın ayağı kesilmektedir. Kontrolsuz diyabet nedeniyle gelişen komplikasyonlar diyabete zemin hazırlar. Özellikle diyabetik nöropati (sinir hasari) diyabetik ayak sorunlarını başlatan nedenlerin başında gelir. Eşlik eden sigara kullanımı dolaşım bozukluğunu, alkol kullanımı ise B12 vitamin eksikliği nedeniyle nöropatiyi şiddetlendirerek sorunu hızlandırabilir.

Prof. Dr. Fatih PARMAKSIZOĞLU
(Yeni Yüzyıl Üniversitesi)
'Alkol tek sebep değil'

"Bacak kesilmelerinin travma dışı sebepleri arasında öncelikle diyabeti ve yaşlılığa bağlı gelişen damar sertliğini düşünmemiz gerekir. Alkol tek başına bir sebep olmasa da hem diyabetin artmasına ve kontrolünün zorlaşmasına neden olmakta hem de toksik etkisi nedeniyle mevcut damar sertliği hastalığının ilerlemesine yol açmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler