Üniversiteyi şok eden kanlı saldırı

Kastamonu Üniversitesi(KÜ) Genel Sekreteri  Muhiddin Sağlam, silahlı saldırıya uğradı. Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam,evinin  bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şerife Bacı Caddesi Safalan Sitesi  girişinde silahlı saldırıya uğr

Üniversiteyi şok eden kanlı saldırı

Kastamonu Üniversitesi(KÜ) Genel Sekreteri  Muhiddin Sağlam, silahlı saldırıya uğradı. Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam,evinin  bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şerife Bacı Caddesi Safalan Sitesi  girişinde silahlı saldırıya uğradı. 

Saldırıda 4 kurşun isabet ettiği bildirilen Sağlam, kaldırıldığı  İsfendiyar Anadolu Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
 
Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş,yaptığı açıklamada, genel  sekreterin evine giderken silahlı saldırıya uğradığını söyledi. Genel sekreterin dört el kurşun sıkılmak suretiyle öldürüldüğü bilgisini  veren Bektaş, “Olayın üzerinde çalışıyoruz. Başka da bir bilgimiz yok” dedi. Öte yandan Kastamonu emniyeti, saldırıyı gerçekleştiren zanlı veya  zanlıların yakalanması için operasyon başlattı.
 
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ GÜLŞEN: "HADİSE KARANLIK KALMAYACAKTIR"
 
Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhittin Sağlam, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybederken, cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sağlam'ın ölüm haberini alan yakınları ve öğrenciler, hastane önüne akın ederken gözyaşlarını tutamadılar.
 
OLAY KARANLIK KALMAYACAK
 
AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, hadisenin kesinlikle karanlık kalmayacağını belirterek, mutlaka sorumluların bulunacağını söyledi. Emniyet güçleri ile adliye personellerin her iki taraftan da olayı soruşturduğunu ifade eden Gülşen, "Karanlık kalmayacaktır. Gereken yapılacaktır. Arkadaşlar çalışıyorlar. Ne olduğunu bilen, ne de gören var. Ama Kastamonu ile ilgili bütün kayıtlar inceleniyor. Daha önceden alınmış herhangi bir tehdit falan da yok" dedi.
 
FAİLLERİN BULUNMASINI İSTİYORUZ
 
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, bu akşam Genel Sekreterleri Muhittin Sağlam'ın merhum bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini söyleyerek, "Sadece başımız sağolsun diyebiliyoruz. Emniyet güçlerimizden de olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Belki de tek tesellimiz bu olacak" diye konuştu.
 
4 KURŞUN İSABET ETMİŞ
 
Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesine Nöbetçi Acil Servis Hekimi Dr. Ahmet San da, hastanın kendilerine geldiğinde yaşamadığını belirterek, "Biz hastanemiz olarak gereken müdahaleyi yaptık. Yaklaşık 1 saate yakın kalp masajı ile birlikte bütün imkanları denedik. Ancak hastamızdan hiçbir yanıt alamadık. 1,5 saat sonrada hastamızı ölü olarak kabul ettik" dedi.
 
Hastada 4 kurşunun bulunduğunu anlatan Dr. San, şöyle konuştu: "Hastada 4 kurşun vardı. Kurşunlar sağından girip solundan çıkmış. Yakın mesafeden atış olduğunu düşünüyoruz. Hastamız bize geldiğinde zaten ölüydü. Kan kaybı yaşanmış. Ölmesini de yaşanan kan kaybına bağlıyoruz. Sağ koltuk altından ve göğüs hizasından isabet etmiş, ayrıca bir tanede sol bacak kısmında bulunuyordu. Bacağı parçalamış. 112'ye olay düşme şeklinde intikal etmiş, ölüm olayı muhtemel olay yerinde olmuş. Hasta bize geldiğinde yaşamıyordu"
 
CENAZE OTOPSİ İÇİN ANKARA'YA GÖNDERİLDİ
 
Öte yandan Sağlam'ın cenazesi Cumhuriyet Savcılığına ait minibüsle otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.
 
Üniversitede ise genel sekreterin öldürülmesine tepki için cuma namazı sonrası sessiz protesto yürüyüşü gerçekleştirileceği bildirildi. Üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler ve çalışanların katılacağı yürüyüşün Eğitim Fakültesi binasından başlayıp yerleşkede son bulacağı, burada gıyabi cenaze kılınacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam