Üniversitede 'etek tıraşı'na kınama

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Okutmanı Mehmet Ali Bilgin hakkında 4 ay önce spor salonunun duş kabininde 'etek tıraşı' olduğu iddiasıyla soruşturma açıldıktan sonra kınama cezası verildi. İftiraya uğradığını ve onurunun kırıldığını

Üniversitede 'etek tıraşı'na kınama

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Okutmanı Mehmet Ali Bilgin hakkında 4 ay önce spor salonunun duş kabininde 'etek tıraşı' olduğu iddiasıyla soruşturma açıldıktan sonra kınama cezası verildi. İftiraya uğradığını ve onurunun kırıldığını savunan Bilgin, utancından sokağa çıkamadığını ve öğrencilerin yüzüne bakamadığını belirterek emekli oldu.

Bilgin, "Büyük bir iftiraya uğradım. Bu iftirayı atanlar ve üniversite yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım, konuyu gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım" dedi.

 

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, 19 yıldan bu yana okutman olarak görev yapan Mehmet Ali Bilgin'e 11 Şubat 2011 tarihinde Sıtkı Koçman Spor Tesisleri'nin 19 numaralı soyunma odasının duş kabininde 'Etek tıraşı' olduğu gerekçesiyle 'görev mahalli içinde genel kullanıma açık olan mekanda ahlak kurallarına aykırı davranışta bulunmak' suçlamasıyla 15 Mart 2011 tarihinde disiplin soruşturması açtı. Soruşturmayı aynı okuldan Doç.Dr. Özcan Saygın yürüttü.

İDDİALAR ASILSIZ

Hakkında açılan soruşturmaya şaşıran Mehmet Ali Bilgin, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ileri sürerek, soruşturmaya temel olan tutanaktaki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, Rektörlük ve Yüksekokul müdürlüğünün, 'yanlış, taraflı ve keyfi' bilgilendirildiğini savundu. Tutanakta kabin içinde etek tıraşı yaparken görüldüğünün belirtildiğini, ifadelerde ise değişik söylemler bulunduğunu iddia eden Bilgin, şöyle dedi:

"Olay, tutanakta belirtildiği gibi değildir. Tutanakta, ilgili şahısların 19 numaralı soyunma odasına girdikleri, ardından benim duş aldığım ahşap kapılı ve arkası sürgülü duş kabinin kapısını açtıkları ve benim etek tıraşı olduğumu gördükleri yazılıdır. Bu mümkün değildir. Ben orada hiçbir zaman etek tıraşı olmadım, genel temizliğimi yapmadım. Çünkü dış kapıyı ben açtım ve duşum bitmişti. Tutanaktaki gibi olması için duş aldığım kabinin kapılarını kırmaları lazımdı. Tutanakta olayı kendi senaryolaştırdıkları şekilde ve yalan olarak anlatmışlardır. Gün boyu derslerimizde, idmanlarımızda ve çalışmalarımızda terliyoruz. Ter kokusundan arınmak için duş alma ihtiyacı duyuyoruz ve bunun içinde idarece bir soyunma odası verilmiştir. Bu olayda şahsımın küçük düşürülme çabası olduğu gibi kişilik haklarıma ve özel yaşamıma da saldırı vardır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 3'üncü,-12'inci ve 24'üncü maddeleri, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesi ve Anayasa'nın 19'uncu ve 20'inci maddeleri kişilik hakları ve özel yaşamı koruma ve güvence altına almıştır. Bu olay tamamen gerçekdışıdır."

İstenilen savunma yazısını yazdığını belirten Bilgin, yazı dikkate alınmadan 'jet hızıyla' 18 Nisan 2011'de kınıma cezası verildiğini belirtti.

"EDEP DIŞI DAVRANIŞ"

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Güner imzalı ve 18 Nisan 2010 tarihli kınama yazısında, şöyle denildi:

"Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 17. maddesi uyarınca hakkınızda ilgili yazı ile açılan disiplin soruşturması sonucunda, ilgili müdürlük kararıyla "Görev mahallinde genel ahlak ve edep dışı davranışlarında bulunmak' fiilini işlediğiniz gerekçesiyle, Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim elemanı ve memurları Disiplin Yönetmeliğinin 4/b ve 6/ı maddeleri uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmış bulunmaktasınız."

 

"KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜM"

Mehmet Ali Bilgin, aldığı bu cezayı onuruna yediremediğini belirterek, öğrencilerin yüzüne bakamadığı ve sonunda da emekli olmayı tercih ettiğini söyledi. 15 Mayıs 2011 tarihinde emeklilik dilekçesi vererek üniversiteden ayrıldığını kaydeden Mehmet Ali Bilgin, toplumda küçük düşürüldüğünü ve onuruyla oynandığını dile getirdi.

 

KANUNLARI UYGULADIK

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, "Hakkında şikayet vardı. Soruşturma açıldı. Kanun gereği kınama cezası verildi. Daha sonra da arkadaşımız emekli oldu. Bununla ilgili yapacak bir şeyimiz yok. Dosya bana geldi inceledim ve kanunları uyguladık" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler