Umut'ları parkta vuruldu!

 Bu yıl okula başlaması gereken küçük Umut'un serseri bir kurşunla hayata gözlerini yumması, yakınlarını üzüntüye boğdu. Evin küçük çocuğu olan 6 yaşındaki Umut Ceylan, Mustafa Baykaş İlköğretim Okulu 2'inci sınıf öğrencisi ablası 8 yaşındaki Doğa Ceylan'

Umut'ları parkta vuruldu!

 

Bu yıl okula başlaması gereken küçük Umut'un serseri bir kurşunla hayata gözlerini yumması, yakınlarını üzüntüye boğdu.

 

Evin küçük çocuğu olan 6 yaşındaki Umut Ceylan, Mustafa Baykaş İlköğretim Okulu 2'inci sınıf öğrencisi ablası 8 yaşındaki Doğa Ceylan'ın ardından, dün Hüseyin Akdağ İlköğretim Okulu'na kaydedildi. Bir beyaz eşya firmasının satış bölümünde görevli baba 37 yaşındaki Ufuk Ceylan ile ev kadını anne Gülhan Ceylan, Umut Ceylan'ı okula kaydettikten sonra evlerine döndü.

 

Umut Ceylan, ablası Doğa Ceylan ile dün akşam saatlerinde parka gitmek istedi. Ceylan çifti, iki kardeşi evlerinin 100 metre aşağısında bulunan 5713 Sokak üzerindeki General Asım Gündüz Parkı'na götürdü. Parktaki diğer çocuklarla oynamaya başlayan Umut, saat 22.30 sıralarında, üzerinde bulunduğu kaydıraktan düştü. Sesi çıkmayan ve tişörtünden kan sızan küçük Umut, düşerken yaralandığı sanılarak ailesi tarafından otomobille hastaneye götürüldü. Hastanede öldüğü belirlenen küçük Umut'un vücudunu kontrol eden doktorlar, sırtının sağ tarafındaki kurşun yarasını fark etti. Durum, polise bildirildi. Umut Ceylan'ın ölüm haberi üzerine yıkılan, büyük üzüntü yaşayan Ceylan çifti, çocuğun ateşli silah yaralanmasına bağlı yaşamını yitirdiğini öğrenmesi üzerine şoke oldu.

 

MAGANDA ARANIYOR

 

Ceylan çifti, Emniyet Asayiş Şube görevlileri tarafından emniyete götürülerek, ifadelerine başvuruldu. Tekrar hastaneye dönen çifti, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, park ve çevresinde kanıt aradı. Olay yerine yakın oturan olan ve parkta bulunan vatandaşlar, herhangi bir silah sesi işitmediklerini vurguladı. Emniyet güçleri uzaktan ateşlenen bir tabancadan çıkan serseri bir kurşunun Umut'u yaşamından etmiş olabileceğini kaydetti. Ceylan ailesinin küçük Umut'unu yaşamdan alan kurşunu kimin ateşlediğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. Küçük çocuğun hastaneden alınan cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada yapılacak olan otopsinin ardından Umut'un cenazesinin defnedilmek üzere ailesine teslim edileceği ifade edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüyor.

 

İzmir’in Bozyaka Semti’nde kimliği belirsiz magandanın açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın cesedine İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi yapıldı. Ateşli silah yaralanması sonucu hayatını kaybettiği belirlenen talihsiz Umut’un babası Ufuk ve annesi Gülhan Ceylan da yakınlarıyla Adli Tıp Kurumu önünde çocuklarının cenazesini bekleyip gözyaşı döktü. Baba Ufuk Ceylan, “Umut ağabey gitti, Umut ağabey artık yokö diye feryat etti. Baba Ceylan, “Dün (Pazartesi) eşim kızım ve oğlum bir süre vakit geçirmek için evin yakınındaki parka gitti. Ben de evde kaldım. Yaklaşık 15 dakika sonra kızım koşarak geldi. Umut’un sırtından kan geldiğini söyledi. Aşağıya indiğimde zaten Umut’u parktan getirmişlerdi. Kucağıma verdiklerinde bitkin haldeydi. Hemen hastaneye götürdük. Doktorlar bir saate yakın kalbini çalıştırmak için uğraştı. Daha sonra sırtında, kürek kemiğinin oradan kurşunun, oğlumun kalbine doğru girdiği ortaya çıktı. Benim ve doktorların aklına maganda kurşunu gelmedi. Ama oğlum, maganda kurbanı oldu. Bu saatten sonra, oğlum gittikten sonra sanık bulunsa ne olacak? İki gün sonra unutulacak. Ama o acıyı biz nasıl kaldıracağız, biz nasıl unutacağız?ö dedi. Gözüyaşlı anne Gülhan Ceylan ise “Tek isteğim var oğluma kurşun atanın bulunması. Oğlumun katili bulunsunö dedi. Acılı anne ve baba yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Küçük Umut’un cenazesinin, ikindide Menderes İlçesi’ne bağlı Çatal Köyü’nde toprağa verileceği bildirildi.

 

POLİSİN ARAŞTIRMASI SÜRÜYOR

 

Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği’nin başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Polisin olay yeri ve çevresindeki araştırmalarından talihsiz Umut’un ölümüne neden olan tabancaya ait mermi kovanının bulunmadığı, katil ya da katillere dair bir ipucunun olmadığı öğrenildi. Polisin olay yeri çevresindeki tüm sokaklarda araştırma yaptığı, ayrıca bölgedeki baz istasyonları kayıtlarında da inceleme yapacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler