Ülkenin ilk mescidi açıldı

Hiç caminin bulunmadığı Latin Amerika ülkesi Küba’da, ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldı.Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, yaptığı açıklamada, Küba’da ramazan ayında Müslümanların i

Ülkenin ilk mescidi açıldı

Hiç caminin bulunmadığı Latin Amerika ülkesi Küba’da, ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, yaptığı açıklamada, Küba’da ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldığını ve bu mescidin TDV’nin katkılarıyla Küba’ya yapılacak olan cami tamamlanana kadar açık olacağını bildirdi. Küba’nın, Havana kentinde tarihi bir mekanı mescit için tahsis ettiğini belirten Palakoğlu, ramazan ayında buradaki Müslümanların ilk kez bir mekanda teravih ve cuma namazlarını kılabildiklerini söyledi. Palakoğlu, inşa edilecek caminin yer tahsis işleminin bittiğini, projelendirme ve teknik hazırlıklarla ilgili sürecin de başladığını söyledi.

Vakfın cami inşaat faaliyetlerini ilişkin de bilgi veren Palakoğlu, halen 9 ülkede cami inşaatları, 7 ülkede de 16 caminin yer tahsis ve projelendirme işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Palakoğlu, yurtdışı cami inşaatları için 17 Nisan’da düzenlenen yardım kampanyasının sonuçlandığını ve bu kampanyada 8 milyon 60 bin 630 lira bağış toplandığını belirtti.

Palakoğlu, "Belarus’un başkenti Minsk’te 5 bin cemaat kapasiteli camimiz bitmek üzere, Moskova merkezde yaklaşık 5 bin kişilik caminin de inşaatı tamamlanmak üzere, Kırgızistan Bişkek’te Kocatepe Camisi’nin birebir aynısı yapılıyor. Kazakistan Hoca Ahmet Yasevi Cami geçtiğimiz aylarda açılmıştı. Kıbrıs’ta Lefkoşa Hala Sultan Camisi de Selimiye Cami’nin birebir aynısı olacak ince işçiliği başladı, 2016 sonlarında tamamlanmış olacak. Arnavutluk’ta merkezde Namazgah Camisi’nin temeli atıldı. İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nin bir benzeri oraya inşa ediliyor" dedi.

Kosova, Kırım, Romanya, Macaristan, İngiltere’de de cami projelerinin olduğunu belirtenkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Amerika’da yapılmış olan İslam Merkezi’nin de tamamlandığını belirterek "Türkiye’de şu anda vakfımızın marifetiyle yapılan 3 bin 500 civarında cami ve mescit var. Yurtdışında bugüne kadar 20 farklı ülkede 100’ün üzerinde cami ve eğitim binası yapıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler