Uğur Mumcu için yürütüler

ADANA'da demokratik kitle örgütleri, 22 yıl önce katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu için yürüyüş düzenledi. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) çağrısıyla merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, 1 kilometre uzaklıktaki U

Uğur Mumcu için yürütüler
ADANA'da demokratik kitle örgütleri, 22 yıl önce katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu için yürüyüş düzenledi.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) çağrısıyla merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, 1 kilometre uzaklıktaki Uğur Mumcu Meydanı'na dek yürüdü. Uğur Mumcu'nun fotoğraflarını ve sözlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıyan grup, 'Uğurlar olsun', 'Özgür basın susturulamaz' ve 'Devrim şehitleri ölümsüzdür' sloganları attı. Yürüyüşün ardından konuşan ADD Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, Türkiye'de çok sayıda gazetecinin ülkenin aydınlık geleceği için yaşamını yitirdiğini söyledi. Uğur Mumcu'nun unutulmayacağını belirten Göl, "Uğur Mumcu gibi cesur kalemlere bugün daha çok ihtiyacımız var" dedi. 
 
Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam